Zundert 10, het nieuwe trappistenbier van De Kievit

28 augustus 2018 om 19:56

Groot nieuws uit het kamp der Trappisten! Op dinsdag 11 september lanceert trappistenbrouwerij De Kievit in Zundert haar tweede bier: de Zundert 10. Het nieuwe bier wordt een quadrupel met een kruidige toets.

Groot nieuws, want zo vaak komen trappistenbrouwerijen niet met een nieuw bier. Zeker De Kievit niet. Na de presentatie van het eerste bier – Zundert 8 – in december 2013 is dit het tweede bier van de jongste van de twee trappistenbrouwerijen in ons land. De oudste is Brouwerij De Koningshoeven, bekend van de La Trappe-bieren.

Grote broer Zundert 8

“Vrij snel kreeg de brouwerij vragen om naast de Zundert 8 ook een tweede, zwaarder, bier te brouwen. We hebben ervoor gekozen om te wachten, omdat we ons wilden concentreren op ons eerste bier”, laten de Brabantse trappisten middels de mail aan de redactie weten. “Nu dat de brouwerij bijna vijf jaar bestaat en Zundert 8 een vaste waarde is geworden in het Nederlandse bierlandschap, is het tijd om aan de vraag naar een tweede bier te voldoen. Met Zundert 10 brouwen we een bier waar je voor gaat zitten om er rustig van te genieten. Maar ook als begeleidend bier aan tafel zal deze quadrupel hoge ogen gooien.”

Smaak Zundert 10

In de uitnodiging voor een proeverij omschrijven de maken het bier als volgt: “Zundert 10 is een quadrupel met een kruidige toets. Dit trappistenbier is diep roodbruin van kleur, met een mooie, licht beige, schuimkraag. De geur geeft hints van gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en een beetje chocolade. De smaak is vol en zacht, in balans gebracht door een mooie hopbitterheid. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.” Als dat niet veelbelovend klinkt …

Authentiek Trappisten Product

Trappistenbrouwerij De Kievit is één van de elf brouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentiek Trappisten Product’ mogen voeren. Het bier is binnen de muren van de abdij door de monniken zelf gebrouwen. De brouwerij kent een gelimiteerde productie.

Meer over trappistenbieren en trappistenbrouwerijen leer je in de Bierista Bieropleiding. Bestel nu of geef de luxe giftbox cadeau!