‘Amsterdamse Pale Ale’ is het eerste Zuidas Bier

6 november 2017 om 10:30

De Zuidas krijgt haar eigen craft bier, gebrouwen met lokaal geplukte hop. Zuidas Bier zal binnenkort op verschillende plaatsen in de Amsterdamse Zuidas verkrijgbaar zijn.

Door Frouke van Loo

Bier uit de Zuidas

Bierbrouwers Jesse Gosse en Remco Kappelhof zijn de knappe koppen achter dit nieuwe Amsterdamse bier. Jesse en Remco brouwen al jaren kleinschalig, deze bieren worden geschonken op feesten die zij zelf organiseren. Met de ontwikkeling van Zuidas Bier nemen zij hun volgende stap als professionele bierbrouwers.

Het eerste bier van Zuidas Bier zal een Pale Ale worden: de ‘Amsterdam Pale Ale’. Een licht kruidig bier dat goed doordrinkt. Niet te veel alcohol, maar wel met een eigen karakter. Zoals de brouwers zeggen: “Je drinkt het op een borrel, proost ermee op succes of geeft het mee als relatiegeschenk. Met dit bier laat je zien dat je trots bent op de Zuidas.”

Zuid As Bier via Twitter

Foto via Twitter @hellozuidas

Duurzaam brouwen

Voor het brouwen van dit Zuidas Bier hebben Jesse en Remco hun oude leermeester én brouwmeester van De Naeckte Brouwers Ab van der Veen benaderd. Dit nieuwe Amsterdamse bier zal dan ook worden gebrouwen in samenwerking met De Naeckte Brouwers in Amstelveen. De brouwers hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo wordt het spoelwater gerecycled via een ingenieus systeem en wordt het bierbostel gevoerd aan runderen in de Bovenkerkse polder in Amstelveen. Ook distributie, drie keer per week, wordt gedaan met een elektrische bus.

Via de website van Zuidas Bier kan je de Amsterdamse Pale Ale vanaf 3 kratten online bestellen.