Zomer in Nederland! Dat vraagt om dorstlessend bier!

13 juli 2018 om 07:00

Het is warm, het is heet, het is zomer! Wat een geluk, eindelijk een heerlijk begin van de Nederlandse zomer. Maar hoe hou je het hoofd koel met die hete zon op je bol? Met een lekker dorstlessend glas bier natuurlijk! Wij zetten een aantal heerlijke Hollandse bieren voor de dorst voor je op een rij!

Bier voor de dorst

Niet alleen zijn deze bieren heerlijk voor op het strand, in de tuin, in het park of aan het zwembad… Je kunt er ook een lekker zomerse bierproeverij mee opzetten, we bouwen het daarom in dit artikel in passende volgorde qua smaak voor je op. Vergelijkbare bierstijlen waar je overduidelijk de verschillen tussen kunt ontdekken, superleuk om te doen met andere bierliefhebbers!

Heerlijk dorstlessend!

We lichten hier 5 toppers uit. Voor de complete lijst klik je door naar het toplijstje met 10 dorstlessende Hollanders.

dorstlessend seumerfeugelTexels Seumerfeugel – 3,9%

Oh die Seumerfeugels toch… Je kunt er niet omheen tijdens de zomers op Texel. Weten wat Seumerfeugels dan precies zijn? Klik maar door. Het bier daarentegen is wel heel fijn! De Seumerfeugel van Texel is een zeer smakelijk, verfrissend Tarwebier gebrouwen met zeekraal en zeezout. Lekker fris en licht zurig van smaak en de toegevoegde zeekraal geeft het een lichtzilte afdronk. Deze wil je echt eens drinken met je voetjes in het zand, of dat nu op Texel is of gewoon in het schelpenbadje van de kids!

Troost Spring Sour – 4,5%dorstlessend troost

Yes, zure bieren! Wij zijn fan! En dan vooral op een warme, zomerse dag waarop je echt op zoek bent naar een glas bier om jezelf te verlossen en te verwennen. De gezichten die mensen kunnen trekken wanneer zij de zurigheid niet verwachten is trouwens ook een leuk aspect aan deze bieren… Bij de Troost Spring Sour valt dat nog wel mee. Deze Sour is tintelend op de tong maar heerlijk fris en fruitig van geur en smaak. In de afdronk wat droog zoals je van een zuur bier mag verwachten. Daar neem je er gerust nog één van!

dorstlessend trampFrankendael Tramp Stamp – 3,5%

Ken je ze nog? De tramp stamps? Een vrouwelijk tatoeage op de onderrug, waar een aantal jaar geleden nog een flink imagodeukje bij kwam. Dat is tegenwoordig gelukkig minder en zijn de lichaamsversieringen meer geaccepteerd, maar uitdagend is het natuurlijk nog steeds. Dat is dit Tramp Stamp bier van Frankendael ook! Al zou je dat met zijn 3,5% op het eerste gezicht niet zeggen. Heerlijk dorstlessend en super fris in smaak en geur. Een Saison met karakter, durf jij het aan? In deze video ontdek je meer!

dorstlessend wannabeeKompaan Wannabee – 5,5%

Kompaan Wannabee is een heerlijk verfrissend Witbier. Door ‘bee’ in de naam en de ‘honey’ op het etiket denk je al snel dat er ook daadwerkelijk honing in dit bier te herkennen is. Maar dat is absoluut niet zo. Qua smaak is het een typisch Witbier, uiteraard met een eigen twist van de Haagse brouwerij Kompaan. En mooi meegenomen: door dit bier te drinken draag je bij aan de herontwikkeling van de bijencultuur in Nederland, door stichting Honey Highway. Daar lees je hier meer over!

dorstlessend slomoOedipus Slomo – 3,5%

Deze Slomo van Oedipus is heerlijk soepel en subtiel. Het is een Session Saison, dus laag alcoholisch, maar aan smaak is hij hier niet aan ten onder gegaan. Het licht blonde bier heeft het kruidige, citrusachtige karakter en de lichtelijk droge afdronk die we kennen van deze bierstijl. De smaak is bitter, zoet, soms ietsjes zurig en heeft vaak kruidige en kelderachtige aroma’s. Heerlijk dorstlessend en vol van smaak, mooi om je proeverijtje mee te af te sluiten!

Bier proeven als een pro? Gebruik je zomerse vrije dagen dan eens goed en begin aan de Bierista Bieropleiding!