Zoefff van Epe Bier flesbier van de maand bij ABT-café’s

1 april 2015 om 22:03

Zoefff van het Epe Bier Collectief is flesbier van de maand bij de Alliantie van Bier Tapperijen. De in speciaalbier gespecialiseerde café’s zetten dit nieuwe gemberbier een maand lang in het zonnetje.

Het is voor het eerst dat Epe Bier Collectief gevraagd is het bier van de maand te leveren. Het collectief bestaat uit vijf mannen die gek zijn van bier. Henk Wesselink, Henk Overbosch, Maarten de Groot, Edwin Raben en Klaas Schreur brouwen hun bieren bij onder meer Brouwerij De Molen in Bodegraven en bij de Sallandse Landbier Brouwerij in Raalte.

Bijzonder aan het Epe Bier Collectief is dat zij zelf hop verbouwen in de buurtschap Zuuk, gemeente Epe. Hier werd in september 2014 een flink oogst binnengehaald. De verse hopbellen werden verwerkt in de Proatnat, die reeds lang is uitverkocht.

In de maand april kun je genieten van de Zoefff, een fris gemberbier met slechts 4% alcohol. Het tapbier van de maand is de Page 24 Blonde Réserve Hildegarde, een bièrre de garde van 6,9% van brouwerij Saint Germain.