Zeventien nieuwe biersommeliers

22 september 2014 om 17:51

Wijnsommeliers zijn er in overvloed. Biersommeliers zijn nog schaars in ons land. In totaal zijn er nu 37. Dat is inclusief de 17 bierkenners die vrijdag slaagden voor hun examen in het Oostenrijkse  Obertrum.

Na twee intensieve opleidingen van de Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBon) ging de groep van zeventien bierkenners naar Oostenrijk om de trilogie te volbrengen. In het Bier Kultur Haus van Axel Kiesbye werden masterclasses genoten van wereldkampioen biersommelier Karl Schiffner en van Oostenrijkse bierautoriteit Karl Zuser.

Tijdens het laatste deel van de opleiding lag de nadruk vooral op bierstijlen en bier-spijscombinaties. Na een pittig examen, kwam vrijdagavond het verlossende woord. De bierkenners waren geslaagd. Tijdens een feestelijk diner kregen ze een oorkonde en insigne uitgereikt.

Tot de groep geslaagden behoren onder andere Rick Kempen, Bas Besselink en Rolf van der Sluis van Bier & Co, kok Arvid Bergström en bierauteur Alain Schepers van Bierista, Marjolein Smit van speciaalbiercafé De Koffer in Groningen en De Bierverteller Tomas Schroën.