Word jij mede-eigenaar van een brouwerij door crowdfunding?

21 juni 2015 om 14:44

Crowdfunding is een populaire manier om geld aan te trekken om je dromen te verwezenlijken. Ook in de bierwereld wordt veel gebruikt gemaakt van de mogelijkheid om particulieren te laten investeren. Susan Huitenga wil in Groningen Proeflokaal Mout realiseren, Kompaan Bier heeft stoute plannen in Den Haag en het Nijmeegse Oersoep is toe aan een volgende stap in de ontwikkeling.

MOUT

We beginnen in Groningen. Susan Huitenga is helemaal enthousiast over het Nederlandse speciaalbier. Zij gelooft in de revolutie en wil haar steentje daar aan bijdragen middels een proeflokaal met de naam MOUT. In Groningen wil zij met sfeer en gezelligheid het bierwoord verder verkondigen. Voor haar plannen heeft Susan € 70.000 euro nodig. De einddatum komt in zicht en de teller staat op net geen € 50.000. Wie help Susan de komende dagen aan (een deel van) de ontbrekende 20k?

Oersoep

Ze hebben er al een heel avontuur opzitten. Kick van Hout en Sander Kobes hebben een korte tijd een prachtige, succesvolle brouwerij opgebouwd. In de oude Honig-soepfabriek in Nijmegen brouwen zijn spannende bieren onder het label Oersoep. De bieren zijn zo spannend dat ze al verkocht zijn voordat ze zijn afgevuld. Tijd dus voor een volgende stap. Het minimale bedrag dat Oersoep wilde binnenhalen is reeds gerealiseerd. 174 Investeerders hebben al € 140.900 op de plank gelegd. Wil je ook investeren in dit succesverhaal? Schrijf je dan nu in.

Kompaan Bier

Jasper Langbroek en Jeroen van Ditmarsch zijn de gezichten van Kompaan Bier. De vrienden brengen al prachtige bieren op de markt en willen nu een eigen brouwerij met proeflokaal. Ambitieuze plannen, waar een bedrag voor nodig is van minimaal € 75.000 en maximaal € 150.000. Inmiddels is de minimale doelstelling behaald. De teller staat nu op € 134.050. De 150k is in zicht.

Ook investeren in Kompaan? Hier kun je instappen!