Brouwerij Wispe heeft een bierkaas uitgebracht!

16 februari 2018 om 08:00

Brouwerij Wispe brengt een nieuw product op de markt. Het assortiment wordt uitgebreid met een heuse Weesper Tripel Bierkaas!

Wispe

Brouwerij Wispe uit Weesp brouwt sinds 2009 bier in de ketels van andere brouwers. Er wordt uitgekeken naar het openen van een eigen brouwerij in de loop van dit jaar. Wispe zal dan van een capaciteit van 50.000 liter naar een capaciteit van 250.000 liter gaan. Met deze flinke uitbreiding in het vooruitzicht maken zij nu ook mooie stappen om het assortiment uit te breiden. En dat doen zij niet zomaar door een nieuw bier te brouwen, maar door een kaas met bier te maken! Wisper Bierkaas is namelijk gemaakt met de Wispe Tripel.

Bierkaas

De kaas is gemaakt in samenwerking met Kaas en Zo aan het Binnenveer en is vanaf nu verkrijgbaar. In iedere kaas is maar liefst 1,5 liter Wispe Tripel verwerkt. Dit geeft de kaas een kenmerkende biersmaak, en ook de alcohol blijft er gewoon in zitten. Het is een mooie, zachte en romige kaas geworden die een fijne tinteling op de tong geeft.

Wispe Bierkaas blijkt al een echt succes te zijn, de eerste kazen zijn er al helemaal doorheen. Er ligt dus alweer een nieuwe lading Wispe Bierkaas te rijpen. We moeten wel even geduld hebben, dit rijpen op houten planken duurt minimaal drie maanden.

Wispe IPA

Brouwerij Wispe staat echt geen moment stil, want er wordt ook gewerkt aan een nieuw bier. De brouwers zijn hard bezig een Wispe India Pale Ale uit te brengen. Het streven is zelfs om dit bier in maart in de schappen te krijgen. Wij kijken nu al uit naar dit bier! En natuurlijk de opening van de nieuwe brouwerij in de Laurentiuskerk in Weesp.

Heb jij de bieren van brouwerij Wispe al eens geproefd? Geef hier jouw mening!