Brouwerij Wispe gaat voor 250.000 liter per jaar

8 januari 2018 om 08:00

Huurbrouwerij Wispe in Weesp gaat van 50.000 naar 250.000 liter bier per jaar. Als Wispe straks een eigen brouwerij heeft gaan zij dus vijf keer zoveel bier brouwen als zij tot nu toe gedaan hebben.

Alles in huis

De brouwerij, die sinds 2009 bieren brouwt, zal een plekje krijgen in de Laurentiuskerk in Weesp. De tekening liggen klaar en de vergunning zijn binnen dus van de bouw van de brouwerij is niet ver weg meer. Als de verbouwing klaar zijn zal er een brouwinstallatie op maat gebouwd worden. De brouwinstallatie zal goed zijn voor zo’n 1500 liter bier per keer. Ook komen er zeven tanks, goed voor 21.000 liter bier, waar het bier in kan vergisten en lageren.

Er worden ook twee heldere tanks aangeschaft om het bier vanuit af te vullen. Het bier wordt dan ook in de eigen bottelarij afgevuld. Daar wordt een afvullijn geïnstalleerd die 1500 flessen per uur vult en inpakt in de speciaal ontworpen bierdozen.

Lokaal

Naast de brouwerij zal er ook een Wispe Brouwlab gerealiseerd worden. Hier gaan de brouwers los met nieuwe smaken. Experimenteren, proeven en bij succes gelijk brouwen in de brouwerij! Op steenveld afstand van de Laurentiuskerk zal een hopveld aangelegd worden zodat de bieren met lokale producten gebrouwen kunnen worden.