Wil jij op wintersport even snel zelf een pilsje tappen?

20 augustus 2018 om 08:00

Wintersport en bier, de twee gaan bijna hand in hand. Wat daar ook bij hoort? In de rij staan! En daar wil het Amerikaanse bedrijf Pour my Beer verandering in brengen. Met een innovatief tapsysteem willen zij door middel van een chip in je skipas, je zelf jouw glas bier laten tappen.

Chips in je pas

Het is tegenwoordig al heel normaal dat een skipas bepaalde chips bevat waardoor je tijdens de wintersport gemakkelijk contactloos kunt betalen of een gebied kunt verkennen. Door middel van RFID-chips kan Pour My Beer dit systeem ook verwerken in biertaps. Zo hoef je alleen je skipas even tegen de geautomatiseerde biertap te houden en kun je zelf je bierglas vol tappen. 

Pour My Beer is al een paar jaar bezig met het ontwikkelen van geautomatiseerde systemen voor het tappen van bier. Ondertussen hebben zij een nieuw systeem ontwikkeld dat radiofrequentie-identificatie chips gebruikt. Het idee is dat deze chips in de skipassen worden gebouwd net zoals nu ook al het geval is om contactloos te kunnen betalen. 

Zelf bier tappen

Zo kunnen je tijdens de wintersport met je eigen skipas een glas bier tappen bij de ‘Sizzle Reel’. Dit is een rij van geautomatiseerde biertaps met chiplezers. Men denkt hiermee de rijen voor bier te gaan verminderen. Zeer waarschijnlijk wordt het komend seizoen getest onder wintersporters in diverse skigebieden. Het is dus nog even afwachten of dit systeem een succes wordt!

Deze manier van selfservice heeft zo zijn voordelen, maar natuurlijk zitten er ook nadelen aan. Zo kan een skipas gestolen worden of drink je misschien al snel teveel om nog op de ski’s te stappen. Gelukkig is hier ook over nagedacht. Er zit namelijk een limiet op de chip! Dit zorgt ervoor dat je maximaal twee glazen bier kunt halen. Heb je dit limiet bereikt, dan komt een medewerker beoordelen of de pas nog steeds tot de juiste eigenaar behoort. Ook wordt er dan meteen even gecheckt of je niet al te diep in het glaasje hebt gekeken.

Verwacht het dus nog niet in de après-ski, dan hebben de ontwikkelaars waarschijnlijk drie keer zoveel werk iedereen te controleren!