Twee dagen biervertier bij het Winterbierfestival in Nijmegen

12 januari 2018 om 08:00

Dit weekend wordt de Stevenskerk in Nijmegen omgetoverd tot waar Bierwalhalla. Zaterdag 13 en zondag 14 januari ben je vanaf 13:00u van harte welkom om je onder te dompelen in een en al bierplezier!

Winterbierfestival Nijmegen

Tijdens deze tweede editie van het Winterbierfestival in Nijmegen kan iedereen genieten van muziek, lekker eten, gezelligheid en natuurlijk ons favoriete gerstenat!

Zaterdag 13 januari is de dag van het Nijmeegse Bier. Lokale brouwerijen staan in de kerk en laten zien welke bieren zij het best in de winter vinden passen of welke bieren hun favoriet zijn. Dit jaar doen deze brouwers ook mee aan een wedstrijd. Voor de eerste keer is er een vakkundige jury samengesteld om de Nijmeegse bieren te beoordelen. Zij zullen de bieren blind proeven. Ook het publiek heeft wat te zeggen in deze wedstrijd, hun mening telt voor 20 procent mee. De jury bestaat uit bierliefhebbers met o.a. de bekende Nijmegenaar Fons de Poel en internationaal biersommelier en chef-kok Arvid Bergström.

Zondag

Zondag 14 januari staan de winterbieren centraal. Van lichtkruidige tot zwarte stout bieren, ze zijn allemaal aanwezig. De glazen van 18 cl. zijn niet groot en dus perfect om de bieren mee te proeven. Ook voor de liefhebbers van de overige stijlen is er genoeg lekkers te vinden. De Nijmeegse bierfeesten eert ook de eigen traditie en heeft ook dit jaar een eigen bier gebrouwen. Het is mooie, zachte Porter geworden.

Nijmegen

Twan Dohmen Nijmegen

Afbeelding: De Gelderlander

Nijmegen kent een rijke biergeschiedenis. “Bier is ook echt onderdeel van de Nijmeegse cultuur”, aldus Bierista Twan Dohmen. “Bij de Vierdaagsefeesten hebben we een speciaalbierenplein, de stad kent talloze bierfestivals en heeft ook nog eens elf eigen brouwerijen of brouwerijhuurders.”, vertelt hij aan de Gelderlander ter voorbereiding op het Winterbierfestival in Nijmegen. Wist je dat het Mol-biertje dat in 50 brouwerijen gemaakt wordt, het beroemdste Nijmeegse exportproduct is? Twan zal dit weekend uiteraard ook aanwezig zijn bij het Nijmeegse Winterbierfestival!

Een kaartje voor beide dagen koop je online voor €5,-. Aan de deur is dit €7,50.