Sluit de kerstdagen af bij Winterbierfestival Brabantse Hoeve

21 december 2017 om 08:00

Het Winterbierfestival op woensdag 27 december bij de Brabantse Hoeve in Volkel is ideaal om nog even lekker samen te ontspannen na de kerstdagen. Neem plaats in de knusse herberg, warm op bij de open haard in het oud-Brabants Koffiehuys of op het overdekt en verwarmd terras, en geniet van ambachtelijke streekproducten. 

Door Frouke van Loo

Brabantse Hoeve

Het Winterbierfestival bij de Brabantse Hoeve in Volkel betekent een middag en avond gezellig sfeer proeven voor jong en oud. Terwijl de kinderen vermaakt worden door Jet Retteketet, lekker spelen op het springkussen en genieten van de gratis ranja, warmt u zich aan het gezellige houtvuur en proeft u van diverse streekproducten. Dit jaar is er een heuse Foodstreet met onder meer OerBBQ, echte Brabantse worstenbroodjes en diverse soepen uit de streek. Natuurlijk serveren ze ook warme chocomel, glühwein en een lekkere Schrobbelèr. Liefhebber van speciaalbieren? Dan bent u hier deze dag al helemaal aan het juiste adres!

Bijzondere bieren

Tijdens het Winterbierfestival zijn er bijzondere bieren van verschillende brouwerijen te vinden. Brouwerij Libidus presenteert haar bieren in het trouwprieel; logisch want deze romantische biersoort geeft je een kusje als je het bierglas draait. Er valt ook een prijs te winnen voor het meest verliefde stelletje met dit ‘liefdevol’-bier. Van brouwerij Het Anker schenken is de topper: Whiskey infused van de tap en een limited edition; de Indulgence verkrijgbaar. Vander Ghinste schenkt leFort, Omer en Jacobins Gueuze. Daarnaast presenteren zij winterbieren van Gordon, St. Bernardus, Weihenstephaner en is er een bokbierstand. Lokale praalbieren worden geschonken door brouwerij Wijchense Schòne.

Trollenkelder met straattheater

Speciaal verrast wordt je door brouwerij Duboisson met een wel heel speciaal bier, Cuvée des Trolls, dat letterlijk trollenkelder betekent. Daarom hebben is er tijdens deze editie van het Winterbierfestival een heuse Trollenkelder ingericht, waar een echte Trol je op ludieke wijze ontvangt en vermaakt. Straattheater op zijn best!

Meerdere speciaalbieren proeven? Koop dan een ‘baby-proefkaart’ voor € 13,- (voor 7 kleine glazen speciaalbier) of een ‘grote-glazen-kaart’ voor € 21,- (6 grote glazen speciaalbier).

Kijk voor de locatie op de website van de Brabantse Hoeve.