Bierista’s Winterbier verkiezing wordt een strijd tussen Nederland en België!

16 november 2017 om 14:00

De vijftien finalisten voor Bierista’s Beste Beoordeelde Winterbierverkiezing zijn bekend. Uit een lange lijst bieren, die werden aangedragen door de bezoekers van bierwebsite Bierista.nl, zijn vijftien kanshebbers geselecteerd. De eindronde is een onvervalste Nederland-België. Acht finalisten komen uit Nederland en zeven uit België.

Finalisten

Dit zijn de finalisten in willekeurige volgorde:

De jury

Op vrijdag 24 november maken twaalf bierkenners en bierliefhebbers uit welke Winterbier zich een jaar lang Bierista’s Best Beoordeelde Winterbier mag noemen. Deze panelleden uit de Bierista-community hebben de zware taak de vijftien bieren te proeven en te beoordelen: Marc Vink, Rutger Bronsveld, Piet Tuinema, Bibi Boom, Willem van Rooij, Bas Schampers, Frouke van Loo, Pepijn van der Waa, Yvonne van Houtum, Mark van Bergen en Guido Bink.

De bieren worden blind geproefd. Dat wil zeggen dat de juryleden niet weten welk bier ze voor zich hebben. Zij beoordelen het bier op zicht, geur en smaak en geven een totaal-oordeel.

Over Winterbier

Winterbier is een biersoort die niet duidelijk is gedefinieerd. Winterbier, vaak over een kam geschoren met Kerstbier, is een krachtig bier, waar veelal kruiden aan zijn toegevoegd. Kruiden die veel in Winterbier voorkomen zijn kaneel, nootmuskaat, sinaasappelschil, anijs en kruidnagel. Het alcoholpercentage ligt tussen de 6,5 en 12%.

De uitslag

De uitslag wordt bekend gemaakt op zondag 26 november in Grandcafé Pakhuis in Leiden. Tijdens deze feestelijke middag wordt tevens het nieuwe huisbier – de Rebel Blond – van de Rebel Horeca Groep gepresenteerd.Hopt Winterbier

De verkiezing Bierista’s Beste Beoordeelde Winterbier wordt mede mogelijk gemaakt door Hopt.nl, de nr. 1 in online speciaalbier.