Winnaars prijsvraag ‘De Bierrevolutie’

25 februari 2017 om 00:42

Bierista.nl hield onlangs een prijsvraag waarbij drie exemplaren van het boek De Bierrevolutie gewonnen konden worden. Het enige wat je hoefde te doen was drie niet al te moeilijke vragen te beantwoorden. Dat hebben we geweten. Iets meer dan 500 goede inzendingen kwamen er binnen!

De vragen leken niet al te moeilijk. Zeker de eerste vraag niet. In welke stad is Kompaan Bier gevestigd. Alle inzenders wisten dat het enige juiste antwoord Den Haag is. Bij de tweede vraag gingen veel mensen de fout in. De vraag was ‘Welk bier werd in 2016 tijdens de Dutch Beer Challenge tot Beste Bier van Nederland verkozen?’ Het merendeel van de antwoorden was goed: Gajes van Bruut. Veel inzendingen kwamen er binnen met Mooie Nel van Jopen. Dit bier was in 2015 het beste bier. Een instinkertje. Vrijwel alle inzenders wisten ook dat Nederland twee trappistenbrouwerijen heeft: La Trappe en de Kievit – Zundert.

Uit de goede inzendingen zijn de volgende drie prijswinnaars getrokken:
Thijmen Bliek – Hengelo (Ov.)
Pascal Hopstaken – Haarlem
Bram van den Kerkhof – Beringe

Zij krijgen alle drie een exemplaar van De Bierrevolutie thuis gestuurd. Gefeliciteerd aan de winnaars! Alle inzenders bedankt voor het meedoen. Heb je niet gewonnen, maar wil je het boek wel in je bezit krijgen, dan kun je het bestellen.

Kennis en inspiratie

Het rijk geïllustreerde boek kost € 24,99. De 288 pagina’s bieden urenlang leesplezier en zullen je kennis van het Nederlandse bierlandschap doen toenemen. Ook zul je worden geïnspireerd brouwers en café’s uit dit boek te gaan bezoeken. Zeker is dat je dorst krijgt op het moment dat je De Bierrevolutie openslaat.