Winst voor Nederland tijdens de World Beer Cup in Nashville

4 mei 2018 om 16:00

In de nacht van donderdag op vrijdag werd in Nashville, Tennessee de uitslag van de World Beer Cup 2018 bekend gemaakt. En er vielen ook Nederlandse bieren in de prijzen!

De Olympische Spelen van het bier

De Limburgse brouwerij Hertog Jan mocht voor haar Grand Prestige een prachtige award in ontvangst nemen. Het paradepaardje van de Arcense bierbrouwer was namelijk de grote winnaar in de categorie ‘Belgian-Style Dark Strong Ale’. Hertog Jan Grand Prestige werd dit jaar voor de derde keer bekroond op de World Beer Cup, in 2012 won het brons, in 2014 eveneens goud. De World Beer Cup, ook wel de Olympische Spelen van het bier genoemd, wordt gezien als de meest prestigieuze bierprijs ter wereld. Het is dan ook een grote eer om hier een gouden award ontvangst te mogen nemen.

“We brouwen al onze bieren met veel passie, maar Grand Prestige is toch stiekem ons kroonjuweel. Het is geweldig dat er zo’n grote internationale bierprijs toegekend wordt aan zo’n kleine brouwerij uit Limburg. Maar, we blijven met onze beide benen op de grond”, aldus Meesterbrouwer Gerard van den Broek.

Meer dan 8200 bieren

Tweejaarlijks selecteren meer dan 200 professionals uit de bierwereld de beste bieren van over de hele wereld. In 2018 werden er maar liefst 8234 bieren beoordeeld van 2515 verschillende brouwerijen uit 66 landen!

En groot succes voor Nederlandse brouwers dit jaar. Naast de gouden Award voor Hertog Jan Grand Prestige, ontving brouwer Lindeboom zilver in de categorie ‘Belgian-Style Blond Ale’ voor hun Gouveneur Blond en Mannenliefde van de Amsterdamse brouwerij Oedipus kreeg zilver in de categorie ‘Specialty Saison’.

Proeven maar!

Het was dus groot feest vanmorgen in deze Nederlandse brouwerijen toen het nieuws hen bereikte. Als bierliefhebber weet je natuurlijk wel dat dit bieren zijn die je absoluut geproefd moet hebben, maar met resultaten als deze mogen zij toch echt niet in jouw proefgeschiedenis missen. Het mooie is ook dat je deze bieren landelijk gemakkelijk kunt krijgen in horeca, supermarkt of slijterij.

Heb jij deze bieren als gediplomeerd Bierista al geproefd? Beoordeel ze dan snel en verzamel extra biercoins!