Van witte wijn-cultuur naar bierliefhebberij in het Gooi

29 september 2018 om 08:00

Dit weekend is het groot feest in het Gooi! De Gooische Bierbrouwerij organiseert dit jaar voor de tweede keer het Gooisch Bierfestival in Hilversum. Een bijzondere aangelegenheid op een plaats waar witte wijn toch vaak de standaard is om te proosten…

Het Gooisch Bierfestival kende vorig jaar september een uitstekende start. Dus ook dit jaar is het weer feest op het Marktplein in Hilversum! Het belooft een dag vol verrassingen te worden om alle bezoekers te vermaken. Van 13:00 tot 21:00u kun je ruim 30 bieren van 13 brouwerijen zoals de Kromme Haring, Oldskool, Walhalla, Poesiat & Kater en Mommeriete. Op het Marktplein bij Mout Foodhall staan diverse foodtrucks met borrelgerechten en pal voor de Gooische Bierbrouwerij vinden diverse optredens plaats. ”We gaan een heerlijke zondagmiddag en -avond sfeer creëren voor een divers publiek”, aldus organisator Guido de Wit.

Meer liefde voor bier

Het Gooi staat niet bekend om haar biercultuur, maar toch vooral de liefde voor witte wijn. De Gooische Bierbrouwerij probeert samen met verschillende partners een biercultuur te ontwikkelen in het Gooi en dat werpt zijn vruchten af. De bieren van de brouwerij zijn ondertussen niet meer weg te denken uit het Gooische straatbeeld. Zij maken dan ook graag van de gelegenheid gebruik om de diversiteit van bier te laten zien. Zo heeft de brouwerij onder andere de Larens Saison gebrouwen met Sint Jans Rogge geleverd door de Stichting Oude Landbouwgewassen Laren, en een nieuw tijdelijk bier met kastanjes uit het Spanderswoud. “We proberen de Gooische bevolking wat meer bier te laten drinken en wat minder witte wijn”, zegt Guido De Wit tegen Hilversum nieuws.

Net even anders 

De aanpak verschilt dit jaar van de eerste editie in 2017. Een aantal veranderingen zorgen voor meer variatie op het gebied van entertainment, ruimtelijke beleving en natuurlijk ook op de bierkaart. Dit is gedaan door meerdere, kleinere tentjes op te zetten en in plaats van één groter podium is er nu ruimte gemaakt voor stand-upcomedians, singer-songwriters, DJ’s en meer. Dit alles zonder de sterren van de show, allerlei soorten bier, uit het oog te verliezen.

Ook is Gooische Bierbrouwerij samenwerkingen aangegaan met een aantal Amerikaanse bierbrouwers om zo het brede smaakpalet van bier te kunnen presenteren. Voor bezoekers die liever geen alcohol drinken, zijn er meer dan tien alcoholarme en -vrije bieren geselecteerd. Kortom, op naar het Gooi deze zondag!

Check hier het evenement én voordeel voor Bierista’s!

[Beeld via Gooische Bierbrouwerij]