Breng deze Pinksteren je stem uit tijdens de Wijn vs. Bier Battle!

15 mei 2018 om 08:15

Het is voor bier- en wijnliefhebbers een vraag die vaak terugkomt: “Waarom bier en geen wijn?” of “Waarom wel wijn en geen bier?”. Helemaal wanneer het gaat over het combineren met eten is dit al snel onderwerp van gesprek. Vaak komt het er op neer dat dit toch een kwestie van smaak is. De één houdt meer van wijn, de ander heeft een sterke voorkeur voor bier. Tijdens de Wijn vs. Bier Battle gaan de twee dranken de strijd met elkaar aan en wordt er bepaald wat beter bij eten pas, bier of wijn?

Wijn vs. Bier

Maandag 21 mei wordt bij restaurant De Firma in Nijmegen een wel heel bijzondere 4-gangen lunch geserveerd. Aan de hand van deze 4 gangen wordt namelijk bepaald welke drank beter bij het eten past. Is dit wijn of is dit bier? Iedere gang wordt begeleidt door een glas wijn én een glas bier. De deelnemers brengen per gang een stem uit op hun favoriete combinatie. De drank met de meeste stemmen wint deze smaakvolle battle.

Nijmeegse bierfeesten

Na deze mooie battle wordt de uitslag gevierd op de Nijmeegse Bierfeesten. Het gehele Pinksterweekend staat in het teken van speciaalbier op de Valkhof. 19, 20 en 21 staan hier ruim 50 brouwers hun bieren te presenteren. Naast de verschillende bieren zijn er diverse foodtrucks met smakelijke hapjes, snacks en maaltijden. Dit alles met de muzikale omlijsting van verschillende bands, een mooie afsluiting dus van de Wijn vs. Bier Battle.

Mitra & Bierproeven

De Wijn vs. Bier Battle wordt georganiseerd door Mitra Culinair en Bierproeven.nu. Anneke Staals – Manager Wijn bij Mitra Drankenspeciaalzaken – en Ivo Thijssen – eigenaar bierproeven.nu – zullen de battle in goede banen leiden en iedere gang voorzien van een passend glas wijn en bier. Natuurlijk weten zij ook alles over de drank te vertellen!

  • Locatie: De Firma Nijmegen, Lage Markt 47
  • Tijd: 13:00u
  • Duur: Ongeveer 3 uur
  • Prijs: €39,00 p.p
  • Tickets: Koop je ticket via deze website!