Westlander Bier & Burgers pop-up is vier weken knallen!

30 november 2017 om 09:30

Het jonge Westlander Bier heeft een gaaf concept op poten weten te zetten. Van 30 november tot en met 23 december zullen de heren Bar de Promenade in ‘s-Gravenzande omtoveren tot een waar Bier & Burger paradijs!

Door Frouke van Loo

Westlander Bier

Crispijn de Koning en Sven Boersen hebben begin dit jaar hun droom waargemaakt. Als echte liefhebbers misten zij namelijk nog een Westlands speciaalbier. Daarom zijn zij aan de slag gegaan om samen met de inwoners van het Westland de smaak van de streek te bepalen en werd ‘Westlander’ geboren. In januari 2017 werd de Westlander voor het eerst gebrouwen bij Brouwerij Troost in de Westergasfabriek. Nu aan het einde van het jaar zetten de mannen een tof concept op poten om hun streekbier te promoten. En dat in combinatie met burgers of tafel!

Streekbier

De ‘Westlander’ is een bier dat ontwikkeld is aan de hand van een uniek concept: de hoofdsmaak is namelijk bepaald door Westlanders zelf! Uiteindelijk is Westlander een blond bier met tripel gisten geworden. Daarnaast is er Westlands speltgraan in het bier verwerkt. Bakkerij Vreugdenhil voorziet Westlander van hun zelf verbouwde Maasdijkse spelt. Een echt streekbier dus! De blonde tint maakt het bier fijn doordrinkbaar en de tripel gisten zorgen voor de licht zoete nasmaak in het bier.

Goed doel, goed gevoel

Bij het drinken van een Westlander steun je een Westlands goed doel. 5% van de winst wordt namelijk geschonken aan ALS Westland. Sinds 2008 zet ALS Westland zich in om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar deze verschrikkelijke zenuw-spierziekte en voor de kwaliteit van zorg en leven. Ook steunen zij patiënten en hun naasten.

Bier & Burgers Pop-Up

Van 30 november tot en met 23 december is Bar de Promenade in ‘s-Gravenzande hét Bier & Burger restaurant van Westlander bier. De zaak zal naar eigen zeggen omgetoverd worden tot een heus bier & burger paradijs! Benieuwd naar het bier van Westlander? Blijf op de hoogte via Facebook!