Werelds Breda, internationaal bierproeffestival

12 augustus 2017 om 13:32

In Breda vindt zondag 13 augustus van 12 tot 20 uur een uniek bierproeffestival plaats. Om de Brabantse speciaalbierliefhebbers kennis te laten maken met het bieraanbod in de wereld worden er zoveel mogelijk verschillende biertypen aangeboden.

Er zijn bieren uit zestien landen bijeen gebracht. Daaronder bieren die duidelijk tot een biertype behoren maar ook hybride bieren, collaboration beers, barrel aged bieren en bieren met speciale ingrediënten en toevoegingen. Het assortiment bestaat uit meer dan 200 bieren op vat en fles van voornamelijk ambachtelijke brouwerijen.

De wereld rond op de Grote Markt

Het bierfestival wordt voor de derde keer georganiseerd door zeven cafés op de Grote Markt in Breda. Vorig jaar kwamen er circa 5.000 bezoekers. Buiten op het plein staan vier grote bareilanden waar de festivalbieren worden verkocht. Elk bareiland, maar ook alle cafés vertegenwoordigen een land/regio waar de biertypen vandaan komen. Het festivalboekje toont een kaart van de locaties van de landen en hun bieren en beschrijft de verschillende biertypen. Zo kan je een lekker en leerzaam bierrondje om de wereld maken.

Anders dan anders

Vanwege de omliggende cafés is ervoor gekozen om dit festival op sommige vlakken iets anders in te vullen dan je wellicht gewend bent van een bierfestival. De horecazaken behouden een stuk terras met bediening. Je kunt overal met geld betalen, je hoeft niet in de rij te staan voor munten. Je krijgt een schoon proefglas bij elk festivalbier dat je bestelt, je hoeft niet in de rij te gaan staan om een festivalglas te kopen of om deze te spoelen.

Proefglas

De entree is gratis. De festivalbieren kunnen alleen in een proefglas (17cl) worden besteld. Groter formaat bieren (niet-festival) kunnen natuurlijk gewoon op de terrassen en in de cafés besteld worden. Hier kan je ook eten bestellen. Het festival wordt georganiseerd door Zeezicht, Sam Sam, Ja! Breda, ’t Hart van Breda, Fernanda het Voske en de Boterhal.