Weesper Biertruffel met bieren van Wispe!

30 juni 2018 om 08:00

In Weesp is men gek op lekkernijen. En Wispe Bier kan zich daar goed in vinden! Na de Weesper Tripel Bierkaas hebben zij hun bieren nu in de Weesper Biertruffel verwerkt. De biertruffel is dit weekend geïntroduceerd tijdens Weesp Gastvrij.

Chocoladetruffel met bier

De Weesper traditie van bier en cacao komt samen in de Weesper biertruffel. Patisserie & Chocolaterie Boom uit Weesp kreeg het briljante idee om bier in een van hun hardlopers te verwerken, de chocoladetruffel. Zij benaderde de Weesper bierbrouwerij Wispe en het ontdekken kon beginnen. 

In de 17e eeuw bracht het schone water van de Vecht Weesp grote welvaart met zich mee. Het bleek ook een uitstekende basis voor de productie van bier. Halverwege de 19e eeuw bracht de uitvinder van het oplosbare cacaopoeder zijn chocoladefabriek naar Weesp. Dat was het begin van het wereldberoemde beroemde Van Houten chocolade. Tot aan de andere kant van de wereld brachten deze twee producten Weesp roem en ze zijn nu samengebracht in een product. Het resultaat is een ganache waarbij volgende de makers de pure, krachtige smaak van chocolade en de authentieke smaak van bier, aangevuld met extra hopextract, goed uitkomen.

Bier van Wispe

Het bleek nog niet eenvoudig om de juiste smaak en balans te krijgen, zegt Wim Boom tegen Weesper nieuws. “Het is een unieke smaakcombinatie geworden die we nog niet eerder in Nederland ben tegengekomen.” 

Voorlopig zijn er vier verschillende soorten biertruffels verkrijgbaar. Ieder met toevoeging van een ander bier. Hiervoor zijn de Wispe Tripel, Wispe Wit, Wispe IPA en Wispe Porter gebruikt. De Wispe Porter is een nieuw bier dat binnenkort door de brouwerij wordt uitgebracht, natuurlijk met een duidelijk hint naar chocolade!