Week van het Nederlandse Bier komt er aan

5 mei 2016 om 10:39

De Week van het Nederlandse Bier staat voor de deur. Van donderdag 19 tot en met zondag 29 mei draait alles om bier en brouwerijen. In aanloop naar deze feestweek brengt Bier! Magazine een krant uit met informatie over de Nederlandse bierwereld en de activiteiten in het kader van de Week van het Nederlandse Bier.

Albert Heijn en Mitra

Het is voor het vijfde jaar dat Bier! Magazine deze bierkrant uitbrengt. De oplage is dit jaar opgeschroefd naar 170.000 exemplaren. Dat betekent dat je de gratis uitgave altijd kunt bemachtigen op een plek bij jou in de buurt. De krant is af te halen bij Albert Heijn en alle Mitra slijterijen in Nederland. Daarnaast kom je de uitgave onder meer tegen bij biercafé’s en brouwerijen.

Bierproeffestival

Waarom mag je als echte bierliefhebber deze krant niet missen? In de eerste plaats omdat je hier veel informatie vindt over de Week van het Nederlandse Bier. Deze week wordt afgetrapt met het Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Op donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 mei kun je op deze prachtige locatie in het hartje van de hofstad tientallen bieren proeven van grote en kleine brouwers.

Open Brouwerijdagen

In de Week van het Nederlandse Bier is nog veel meer te beleven. Heel veel Nederlandse brouwers zetten de deuren van hun brouwerij open op zaterdag 28 en zondag 29 mei. Tijdens deze zogenaamde Open Brouwerijdagen vertellen de brouwers over hun passie en laten je natuurlijk ook proeven van hun speciaalbieren.

Biertrends

De wereld van bier en speciaalbier is ongelofelijk in beweging. De groei van het aantal Nederlandse brouwerijen is nauwelijks bij te benen. Volgens officiële cijfers zijn we de 400 brouwerijen al ruimschoots gepasseerd. Al die brouwers maken speciaalbieren, organiseren proeverijen, doen waanzinnige dingen met bier en spijs. Al die ontwikkelingen worden geduid door Fedor Vogel, uitgever van de bierkrant. Samen met een deskundige redactieteam beschrijft hij waar je als bierliefhebber op moet letten en wat je echt niet mag missen.

Ontdekkingstocht

De uitgave van de Week van het Nederlandse Bier is onderhoudend en informatief. Deze uitgave is een handige gids voor als je in de Week van het Nederlandse Bier – van 19 tot en met 29 mei; we kunnen het niet vaak genoeg zeggen – op ontdekkingstocht wilt gaan.

Bier! Magazine

De krant is gemaakt door de uitgever van Bier! Magazine. Dit is een kwartaalmagazine – een glossy – waarin je op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen in de bierwereld. Je leest er biertips en vindt er dorstopwekkende reportages van brouwerijen uit binnen- en buitenland. Een abonnement – 4 nummers – kost slechts € 23,50. Bij dit abonnement krijg je bovendien de Nationale Bierpas, die je veel voordeel geeft.