Warsteiner viert de winter met doordrinkbaar winterbier

28 november 2017 om 08:30

Voor het tweede jaar op rij brengt Warsteiner de ‘Winter’ naar Nederland. Warsteiner Winter is een licht seizoensbier met 5,6% alcohol. Het bier heeft een volmoutige smaak, aroma’s van karamel en een subtiele bitterheid. Met de donkere kleur en koperrode gloed past Warsteiner Winter mooi in de winterse sferen.

Reinheitsgebot

De Warsteiner Winter is een moderne interpretatie van de traditionele Münchener bierstijl die in 1839 werd geïntroduceerd door de Duitse brouwer Gabriël Sedlmayr. Net als alle andere bieren van Warsteiner wordt ook dit seizoensbier gebrouwen volgens de oudste warenwet ter wereld: het Reinheitsgebot. De brouwers hebben gekozen voor speciale Münchenermout, lichte gerstemout, Hallertauer hop en water uit de Kaiserquelle (dit is Warsteiner’s eigen bron). Deze combinatie maakt dit winterbier tot een goed doordrinkbaar, volmoutig bier met een warme kleur en een zacht bittere afdronk.

Over Warsteiner

In het dorpje Warstein, in het natuurrijke Sauerland, wordt sinds 1753 Warsteiner gebrouwen. Dit gebeurt nog altijd volgens de eeuwenoude tradities van het Reinheitsgebot in één van de modernste brouwerijen van Europa. Vanuit de familiebrouwerij, die sinds 9 generaties eigendom is van de familie Cramer, worden de bieren van Warsteiner naar inmiddels meer dan 60 landen wereldwijd geëxporteerd. Warsteiner stelt zich dan ook als doel mensen wereldwijd te laten genieten van het beste dat de Duitse brouwcultuur te bieden heeft. De kernwaarden zelfverzekerd, authentiek, toegankelijk en sociaal staan daarbij centraal.

Warsteiner Winter

Ieder seizoen kent bijpassende bieren. Zo maakt Radler en witbier aan het einde van de zomer weer plaats voor de herfstbock. In de winter wordt vaak overgeschakeld naar speciaalbier met een hoog alcoholpercentage. In tegenstelling tot de meeste andere winterbieren voor deze donkerste en koudste maanden van het jaar, is Warsteiner Winter een licht en doordrinkbaar bier met een niet al te hoog alcoholpercentage.

Verkrijgbaarheid

Warsteiner Winter is vanaf maandag 27 november landelijk verkrijgbaar bij diverse supermarkten, waaronder Jumbo en PLUS. Het speciaalbier is verpakt in een 6-pack met flessen van 33cl. en heeft een consumentenadviesprijs van € 5,49. Ook is hij verkrijgbaar bij diverse horecagelegenheden.

Beoordeel dit bier hier!