Warsteiner komt met Winterbier

7 december 2016 om 10:37

Warsteiner treedt de feestdagen tegemoet met een nieuwe bierspecialiteit: Warsteiner Winter. Met dit seizoensbier wekt de familiebrouwerij een oude Duitse bierstijl opnieuw tot leven.

“Warsteiner Winter is een moderne interpretatie van het Münchener biertype en is perfect om de hele avond mee te proosten op donkere dagen”, meldt de brouwerij in een perbericht. “Het bier is volmoutig van smaak, met een aroma van karamel en een subtiele bitterheid. Het winterbier, gebrouwen volgens het Duitse Reinheistgebot, is donker van kleur met een koperrode gloed, die goed aansluit bij de warme sfeer van de winter en de feestdagen.”

Gabriël Sedlmayr

Warsteiner Winter is een moderne interpretatie van de traditionele Münchener bierstijl die in 1839 werd geïntroduceerd door de Duitse brouwer Gabriël Sedlmayr. Hij reisde af naar acht verschillende landen om deze bierstijl te ontwikkelen. De Münchener bierstijl is de voorloper van de pilsener categorie.

De Duitse familiebrouwerij brouwt het nieuwe seizoensbier volgens het Reinheitsgebot en gebruikt speciale Münchenermout, lichte gerstemout, Hallertauer hop, water uit de Kaiserquelle – Warsteiner’s eigen bron – en lage gisting. “Deze combinatie van pure ingrediënten resulteert in een warme, koperrode gloed en een licht zoete en zacht bittere smaak met een goede doordrinkbaarheid”, aldus het persbericht van Warsteiner

Verkrijgbaarheid

Het nieuwe bier met 5,6% alcohol is landelijk verkrijgbaar in de supermarkten. Het speciaalbier is verpakt in een 6-pack met flessen van 33cl. voor de consumentenadviesprijs van € 5,49. Het nieuwe seizoensbier van Warsteiner is ook verkrijgbaar bij diverse horecagelegenheden.

Over de brouwerij

In het dorpje Warstein, in het natuurrijke Sauerland, wordt sinds 1753 Warsteiner gebrouwen. Dit gebeurt nog altijd volgens de eeuwenoude tradities van het Reinheitsgebot (1516). Vanuit de familiebrouwerij, die sinds 9 generaties eigendom is van de familie Cramer, worden de bieren naar inmiddels meer dan 60 landen wereldwijd geëxporteerd. Het biermerk is sinds de 20e eeuw sterk verbonden met kunst en design, en sponsort verschillende evenementen zoals IFFR, Zeezout Festival en Dockyard. Warsteiner is een progressief, zelfverzekerd, premium biermerk dat zich als doel stelt mensen wereldwijd te laten genieten van het beste dat de Duitse brouwcultuur te bieden heeft.