Walhalla neemt grootse plannen mee naar Amsterdam Noord!

28 september 2017 om 12:30

Afgelopen zomer is Amsterdamse craftbeer brouwerij Walhalla reeds naar een groter pand verhuisd in Amsterdam Noord, maar daar blijft het qua uitbreiden niet bij…

Zondag 8 oktober lanceren zij een crowfunding campagne om eigen brouwketels én een heus proeflokaal te kunnen realiseren!

Groot, groter, grootst

Na 2 jaar gestage groei gaat Walhalla Craft Beer flink uitbreiden. De brouwerij van brouwer Aart van Bergen (37) is deze zomer verhuisd naar een groter pand in Amsterdam Noord. De oude autogarage waar de brouwerij zich nu heeft gevestigd bestaat uit een grote hal waar genoeg ruimte is voor de brouwerij en een kleinere hal die zal worden worden verbouwd tot sfeervol proeflokaal.

De ideale locatie

Al vanaf het moment dat hij begon met brouwen droomt Aart over zijn eigen proeflokaal, dat dit nu gerealiseerd kan worden is dus echt een droom die uitkomt: “De afgelopen maanden heb ik veel panden bekeken maar steeds klopte er iets niet. Totdat ik dit oude garagepand zag: de indeling in een grote en een kleine ruimte is perfect voor de combinatie productie en proeven. En de locatie in het Hamerstraatgebied is helemaal ideaal: een buurt die zich heel snel aan het ontwikkelen is als uitgaansgebied met veel mooie horeca zoals Goudfazant, Oedipus Taproom en Skatecafé.”

Wordt onderdeel van Walhalla Craft Beer

Om de verbouwing en de brouwapparatuur te financiëren lanceert het de brouwerij op 8 oktober een crowdfunding campagne via het platform Crowdaboutnow. Het is de bedoeling dat er tussen €80.000 en €100.000 opgehaald gaat worden. De investeerders krijgen hun geld – met rendement – weer terug na 5 jaar. Daarnaast krijgen ze allerlei extra’s zoals een proeverij, een rondleiding of samen met vrienden een brouwdag meemaken. Investeerders die €1000 of meer inleggen worden ook lid van een speciale club waarbij ze in het proeflokaal een speciale pul krijgen met hun eigen naam erop. Ga naar de website en blijf op de hoogte!

Lancering crowdfunding campagne & Tap TakeoverWalhalla Amsterdam

Zondag 8 oktober organiseert Walhalla een feestelijke lancering van de crowdfund campagne bij Bar Joost in Amsterdam. Hier worden vanaf 16:00u de plannen gepresenteerd en is een bijzondere promovideo voor het eerst te zien. Tegelijk is het een tap takeover waarbij alleen maar goddelijke Walhalla bieren uit de tapkranen stromen. Meld je hier aan voor het event!

Walhalla verwacht begin 2018 klaar te zijn met verbouwen en de deuren te kunnen openen voor de bierliefhebbers.