De Waan van Frontaal & Nevel Artisan is uit!

14 juli 2018 om 08:00

Nevel Artisan Ales lanceerde vorige week nog hun nieuwe Summer Series. Deze week weer een mooie bericht van de brouwerij. Er is namelijk weer een nieuw bier verkrijgbaar, de Waan. Dit keer gebrouwen in samenwerking met Brouwerij Frontaal uit Breda!

Nevel Artisan Ales

Nevel Artisan Ales is een behoorlijk bijzondere bierbrouwerij uit Nijmegen. Deze rustieke, eigenzinnige en duurzame brouwerij is gelegen aan het toegangsplein van het Honigcomplex. Vanaf deze plek richten zij zich volledig op de traditionele brouwtechniek van gemengde gisting. Naast ‘gewone’ brouwersgist voegen zij ook allerlei microben uit de omgeving toe aan het bier. Dit zorgt voor spannende smaken en een goede gelaagdheid! Voor allerlei craftbierbrouwerijen een toffe partner om mee op ontdekking te gaan. En dit keer dus ook voor Frontaal!

Brouwerij Frontaal

Brouwerij Frontaal is een jonge brouwerij in Breda. Ze staan veelal bekend om hun bieren met uitgesproken smaken en hun passie voor het vak. In 2013 is deze brouwerij opgericht en heeft ondertussen, naast de brouwinstallatie, ook een eigen proeflokaal en een growlerstation! Met ‘Beer for thought’ wil Frontaal bierliefhebbers prikkelen en hen kennis laten maken met nieuwe smaken en geuren.

Frontaal brouwt zowel traditionele als experimentele bieren waarbij de nadruk ligt op complexiteit, gelaagdheid en balans. Je ontdekt hier bijzondere bieren in een mooi jasje én met een goed en eerlijk verhaal.

WaanWaan 2.001

Een collab tussen deze twee brouwerijen is dus bijna een perfecte match te noemen! En heeft geresulteerd in dit nieuwe bier: Waan. De Waan is een Golden Sour. Hij is gecreëerd door Barrel Aged Sours met elkaar te blenden. Het is een lichtzurig, fruitig bier geworden met tonen van witte druiven, mango en passievrucht.

Een lekkere volle body, de zurigheid en 5,3% alcohol maken het een Intens & Uitdagend bier waar je echt even voor gaat zitten om van te genieten. Uiteindelijk valt de schrik wel mee en kun je hem in de smaakcategorie Fris & Fruitig plaatsen. Heerlijk te combineren met jonge en romige kazen, frisse salades en vette vis of een gegrild kippetje.

Wist je dat Brouwerij Frontaal ook één van de drijfveren achter het jaarlijkse bierfestival Brewda is? Ook daar kun je natuurlijk van dit bier genieten. Dit jaar op zaterdag 1 september bij STEK in Breda.