De Voortsche Bieren opent in maart een eigen brouwlokaal

11 februari 2018 om 08:00

Drie jaar geleden kwam het eerste bier van brouwerij De Voortsche Bieren op de markt. Nu hopen zij medio maart hun brouwlokaal in de Beatrijs-Hoeve in het Gelderse Voorthuizen te kunnen openen.

Brouwvrienden

Brouwerij De Voortsche Bieren is in handen van vijf brouwvrienden. Zo noemen de eigenaren zich dan ook graag. Sinds 2015 brouwen zij gezamenlijk bieren en anderhalf jaar geleden werd de ambitie een brouwlokaal te openen uitgesproken. Dat lijkt nu dan toch ook echt te gaan gebeuren.

Voortsche passie

De passie voor het brouwen zal bij deze brouwerij altijd centraal blijven staan, zo ook in dit volgende project. In het brouwlokaal wordt het verhaal van bierbrouwen verteld en zullen alle delen van het proces zichtbaar en helder blijven. Als het brouwlokaal er eenmaal staat ken men zich ook aanmelden voor workshops. Deze workshops worden gegeven in groepen van 8 tot 20 personen. Het bier dat dan gebrouwen wordt, heeft daarna nog een aantal weken nodig om te gisten en gebotteld te worden. Drie of vier weken na de workshop wordt het eigen gemaakte bier dan bij je thuis afgeleverd.

Het brouwlokaal komt in de Beatrijs-Hoeve aan de Zeumerseweg. Vlakbij bij het theehuis met tuin. Tijdens de openingstijden van de Beatrijs-Hoeve is het in samenwerking met de Beatrijs-Hoeve straks ook mogelijk om de biertjes te proeven.

Red IPA

Terwijl we uitkijken naar opening van het brouwlokaal is er ook een vijfde eigen bier onderweg. Volgende maand komt de nieuwe Red IPA van De Voortsche Bieren uit. Dit is geen gewone IPA maar een IPA die is gebrouwen met vijf soorten hop die een aromatische bitterheid aan het bier geven. De mout zorgt voor de karamelrode kleur en citrusschillen maakt het geheel weer lekker fris. De eerste 2.000 liter van de Red IPA met 6,5% ligt dus volgende maand in lokale en regionale verkooppunten.

[Afbeelding: Michiel Kokkee, De Voortsche Bieren]