Vink Heerlijk vs Schuiminje Snor; welk bier gaat het worden?

26 juni 2017 om 16:53

Bird Brewery lanceert deze week twee nieuwe bieren: Schuiminje Snor en Vink Heerlijk. Uiteindelijk krijgt er echter maar één van hen een plek in het vaste assortiment. Fans kunnen op deze pagina stemmen op hun favoriet en meebeslissen welk bier een plek krijgt tussen de Fuut Fieuw, Datisandere Koekoek, Rumoerige Roodborst, Nognietnaar Huismus en Datsmaaktnaar Meerkoet.

Bird Brewery maakte afgelopen jaar furore met prijswinnende bieren als De Rumoerige Roodborst, Datisandere Koekoek en Datsmaaktnaar Meerkoet. Daar komt nu nog één bier bij. “We willen er zeker van zijn dat onze vaste bieren altijd op voorraad zijn en de omloopsnelheid voldoende is om de kwaliteit te garanderen”, vertelt brouwer Rik. “Met zes bieren hebben wij die garantie en kunnen we bovendien qua smaak aan heel veel wensen voldoen.”

Vink Heerlijk vs Schuiminje Snor

Tijdens de battle kunnen bierliefhebbers stemmen op de Vink Heerlijk of Schuiminje Snor. Het bier met de meeste stemmen wint. “We hebben onze fans eerder mee laten beslissen over de naam van de Nognietnaar Huismus en ook ditmaal schakelen we hun hulp in”, vertelt brouwer Ralph. “Het geeft hen de mogelijkheid om actiever betrokken te zijn bij de brouwerij en helpt ons een dilemma oplossen. Dat is toch voor iedereen leuk?”

Vink Heerlijk

De Vink Heerlijk is een Rye IPA met heel veel roggemout. Het blonde bier is gebrouwen met 30% roggemout, waardoor het een volle, kruidige body heeft. De fruitige hoppen geven het bier een mooie bitterheid en geur van tropisch fruit.

Schuiminje Snor

Het bier neemt het in deze battle op tegen Schuiminje Snor. Deze blonde, frisse Wheat Ale zit vol tarwemout, net als een witbier of weizen. De fruitige hoppen maken het bier echter tropischer en spannender. Een heerlijk bier voor het terras, maar ook goed te combineren met zalm, sushi of appeltaart.

Beslis mee

De bieren worden deze week uitgeleverd en verschijnen de aankomende weken bij enkele honderden verkooppunten. Stemmen kan via deze speciale pagina op de website van Bird Brewery.

Bird Brewery

Bird Brewery