Vijf awards voor Jopen tijdens de Brussels Beer Challenge 2017

21 november 2017 om 11:00

Op maandag 20 november 2017 werd op de Horeca Expo in Gent bekendgemaakt dat Jopen vijf awards binnen wist te halen tijdens de Brussels Beer Challenge 2017. De directie van de Haarlemse craft bierbrouwerij was aanwezig om de awards in ontvangst te nemen.

Awards

Vijf awards van de Brussels Beer Challenge mogen dit keer mee terug naar Haarlem. De prijswinnende Jopenbieren van deze professionele bierwedstrijd zijn Jopen Jacobus RPA, Jopen Extra Stout, Jopen Ongelovige Thomas, Jopen Johannieter en Jopen Barmhartige Samaritaan. Hiermee is Jopen de brouwerij met de meeste prijzen tijdens de zesde editie van de Brussels Beer Challenge.

Goud voor Jopen Johannieter

Jopen Johannieter greep de gouden medaille in de categorie ‘Wheat – Dunkel Weizen(doppel)bock’. Eerder dit jaar viel deze weizen dubbelbok in de prijzen met de titels ‘Country Winner’ tijdens de World Beer Awards 2017 en ‘Het Lekkerste Zware Bockbier van Nederland’. Johannieter wordt gebrouwen met een grote hoeveelheid geroosterde tarwemout. Dit geeft het bier de gebrande bitterheid in combinatie met een weizenachtige fruitigheid.

Tweede gouden medaille voor Jopen Jacobus RPA

De tweede gouden medaille ging naar Jopen Jacobus RPA in de categorie ‘Pale & Amber Ale – Strong/Extra Special Bitter’. Jacobus RPA werd vorig jaar nog met een zilveren medaille bekroond en ontving ook in 2016 een gouden medaille tijdens de European Beer Star. Jacobus RPA werd voor het eerst in 2011 gebrouwen en is vernoemd naar de thuisbasis van Jopen. De voormalige Jacobskerk is in 2010 omgedoopt tot de Jopenkerk.

Zilver, brons en Certificate of Excellence

Naast de twee gouden medailles ontving Jopen een zilveren medaille voor Ongelovige Thomas in de categorie ‘Dark Ale – Strong Dark Ale’. Jopen Extra Stout kreeg een bronzen medaille in de categorie ‘Stout/Porter – Dry Stout’. Ten slotte ontving Jopen Barmhartige Samaritaan de Certificate of Excellence in de categorie ‘Speciality Beer – Barley Wine’. Het is de eerste keer dat deze traditionele maar stevige barley wine van Jopen in de prijzen valt.

Michel Ordeman, algemeen directeur van Jopen, geeft zijn eerste reactie: “Het winnen van awards is altijd een enorme opsteker voor het gehele Jopenteam. En de combinatie van deze vijf awards geeft aan dat Jopen uitblinkt in het brouwen van zowel hoppige stijlen als de meer moutige craft bieren. Een dubbel compliment dus.”

Brussels Beer Challenge 2017

De zesde editie van de Brussels Beer Challenge werd gehouden in de Waalse hoofdstad Namen. Een jury van 85 internationaal gereputeerde bierkenners heeft 3 dagen lang 1400 verschillende bieren uit alle hoeken van de wereld geproefd. De bieren werden onderverdeeld per categorie op origine, biertype en bierstijl. De beste bieren werden in deze verschillende categorieën beloond met een gouden, zilveren of bronzen medaille.

Over Jopen

Jopen is ontstaan vanuit de gedeelde droom om de Haarlemse brouwtraditie in ere te herstellen. Het biermerk heeft met de opening van de Jopenkerk Haarlem (brouwerij, grand café en restaurant) Haarlem weer terug op de kaart gezet als bruisende brouwersstad. Jopen stelt hoge eisen aan kwaliteit en creëert originele craft bieren. Inmiddels is Jopen drie vestigingen rijker en de divine beers van Jopen vinden zowel nationaal als internationaal hun weg naar liefhebbers. Jopen, van lokaal craft bier naar craft bier van wereldformaat.