Vier het bier tijdens de Week van het Nederlandse Bier

26 mei 2015 om 09:21

Ben je bierliefhebber? Dan zit je de komende dagen goed! Van donderdag 28 mei tot en met zondag 7 juni wordt voor de vierde keer De Week van het Nederlandse Bier gehouden. Kleine en grote brouwers laten zien wat ze voor lekkers in huis hebben. En dat is heel veel!

De Week van het Nederlandse Bier wordt donderdag 28 mei officieel geopend in de Grote Kerk in Den Haag. Bierista is daar bij en zendt vanaf 16.30 uur live uit op www.bierista.nl. In de kerk presenteren ruim veertig Nederlandse brouwerijen hun speciaalbieren tijdens het Nederlands Speciaalbierfestival, dat tot zaterdag 30 mei duurt. Enkele brouwerijen die hun opwachting maken zijn Texels Bierbrouwerij, Bronckhorster Bieren, Kompaan, Grolsch, Brand, Hertog Jan, Het Roze Varken, De Blauwe IJsbeer en nog veel meer.

Liefhebbers van speciaalbier kunnen door heel Nederland terecht om te kijken, te ruiken, te horen en vooral natuurlijk om te proeven. Overal in het land zetten brouwerijen hun deuren open en zijn er tastings, wandelingen en nog veel meer.

Op zaterdag 6 en zondag 7 juni worden de Open Brouwerijdagen gehouden. Verdeeld over heel het land zijn er tientallen brouwerijen die gasten ontvangen. Deze Open Brouwerijdagen bieden een mooie gelegenheid eens een kijkje te nemen achter de deuren, die anders vaak voor het publiek gesloten zijn. Er is vast ook een brouwerij bij jou in de buurt. Check hier het overzicht en let goed op de openingstijden, want deze verschillen per brouwerij. http://www.nlbier.nl/nbd/kaart/

Enkele tips zijn onder meer de proeverij die Pepijn van der Waa van BrewTaste op donderdag 28 mei van 19.30 tot 22.00 uur verzorgt in de Jopenkerk in Haarlem. De biersommelier laat vijf bieren proeven die op hout gerijpt zijn. Daarnaast laat hij dezelfde bieren proeven, maar dan zonder houtrijping. Mede dankzij de deskundige uitleg van Pepijn wordt dit een gezellige en educatieve avond.

In Hengelo is op zondag 7 juni het Twents Speciaalbier Festival. Dit festijn op het Hazemeijer-terrein biedt voor ieder wat wils. De kids vermaken zich als de volwassenen proeven van de vele bieren uit de regio. Aanwezig zijn onder meer PochPoater, Brouwerij Eanske, de Twentse Bierbrouwerij en Brouwerij Berghoeve.

Meer informatie
Wil je meer weten over het programma van de Week van het Nederlandse Bier kijk dan op www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Kaarten voor het Nederlands Speciaalbierfestival bestel je hier.

Een overzicht van alle activiteiten in het kader van de Week van het Nederlandse Bier vind je hier.

Henri Reuchlin, voorzitter van de Week van het Nederlandse Bier, vertelt in een uitzending van Bierista meer over wat de bierliefhebber kan verwachten in de feestweek.

Om alvast een beetje in de stemming te komen voor de Week van het Nederlandse Bier hier alvast een reportage van het festival in de Grote Kerk van Den Haag in 2014.