‘De Tijd Drinkt’ van Van Slag drink je uit een bijzonder glas!

1 januari 2018 om 08:00

Een biermakende horlogebrouwer? Die moet wel Van Slag zijn! Thuis in een Leids hofje brouwt hij wekelijks recepten met de preciesie van een Zwitsers uurwerk. 20 december werd de eerste ‘De Tijd Drinkt’ van Van Slag getapt bij Stadsbouwhuis Leiden, in een bijpassend glas!

Door Frouke van Loo

Brouwerij van Slag

Bart Verweij startte in september 2016 met serieus bierbrouwen. Hij had heel wat jaren eerder al wat wat geexperimenteerd hier en daar, maar dat is nooit een succes geworden. Sinds vorig jaar brouwt Bart vrijwel iedere week en ging zijn hart in het voorjaar van 2017 sneller kloppen door de Session IPA die hij had gebrouwen. Hij besloot deze in te zenden voor de Brand Bierbrouw Wedstrijd en behaalde een finaleplaats! Afgelopen zomer was het gevoel dan eindelijk sterk genoeg om een eigen brouwerij te starten en in groter volume te gaan brouwen.

De Tijd Drinkt

Bart is horlogemaker en van zichzelf een enorme pietlut. Van Slag de Tijd DrinktAlles moet netjes en strak zodat het werkt en blijft werken! En dat is horlogemaker wel zo handig. Maar ook in zijn brouwen heeft hem geholpen, hij is pas gaan groeien toen hij er zelf 100% zeker van was dat het bier geschikt was om naar buiten te brengen. ‘De Tijd Drinkt’ is een session ipa van 3,7%. Laag in alcohol maar sterk van smaak. Het bier is stevig gehopt met 7 verschillende hopsoorten, en heeft daardoor mooie aroma’s van tropisch fruit. De afdronk is smaakvol en bitter. Het bier is onder andere bij het Stadsbrouwhuis en Serie Thia in Leiden verkrijgbaar en wordt geschonken in een bijpassend en opvallend glas.

Meer weten over brouwerij Van Slag of de bieren? Je blijft op de hoogte via Facebook!