Brouwerij Van Slag is op zoek naar de smaak van Leiden

3 juni 2018 om 08:00

De smaak van Leiden… Wat kunnen we daar onder verstaan? Brouwerij Van Slag is op zoek naar het antwoord op deze vraag. Daarom nodigen zij Leidenaren uit om donderdag 7 juni mee toen aan de biertest. De uitslag wordt gebruikt bij het brouwen van de Van Slag bieren.

Brouwerij Van Slag

Je kent de Van Slag ergens van? Dat kan! Eind 2017 bracht hij zijn eerste bier ‘De Tijd Drinkt’ officieel op de markt. Na deze Session IPA in te hebben gezonden voor de Brand Bierbrouwwedstrijd en een finaleplaats te behalen, was het vuur aangewakkerd. Bart Verweij was verkocht en wilde meer bieren uitbrengen.

Brouwerij Van Slag is door, van origine, horlogemaker en nu dus ook bierbrouwer Bart Verweij opgericht. De naam van zijn brouwerij heeft hij zo gekozen vanwege zijn passie voor uurwerktechniek. In dat vak draait het om precisie. Bart legt uit: “Als één onderdeel net verkeerd is afgesteld kan het hele horloge van slag raken. Bierbrouwen is ook een uiterst precies proces waarbij de ingrediënten als raderen in elkaar lijken te gijpen om tot een goed bier te komen. Ik heb mijn smaak en passie in mijn bieren verwerkt. Ik wil graag mooie bieren maken waar heel Leiden van kan genieten.”

In Leidse horeca en drankwinkels is ‘De Tijd Drinkt’ inmiddels goed te verkrijgen, maar ook (ver) buiten de stadsgrenzen kun je deze Session IPA bestellen. Een tweede bier volgde en is inmiddels te koop bij alle Hoogvliet supermarkten. Dit keer een Blond bier genaamd ‘De Hoogste Tijd’. De verkoop van de bieren komt zelfs het Ronald McDonald Huis Leiden ten goede. Van ieder verkocht bier gaat 10 cent naar het goede doel!

De smaak van Leiden

Nu is het tijd een volgende stap te maken. Daarom vraagt Bart de hulp van zijn stadsgenoten. Want wat is nu de smaak van Leiden? “Wie kan ik beter om hun mening vragen dan de Leidenaren zelf. Misschien ben ik al op de goede weg maar het kan ook zijn dat het bijvoorbeeld net wat fruitiger, voller, bitterder, zoeter, donkerder of lichter moet worden. Daarom nodig ik al mijn stadgenoten uit om samen met mij tot de beste smaak van Leiden te komen”, aldus de enthousiaste brouwer.

Donderdag 7 juni tussen 16.30 en 19.00 uur kunnen er drie bieren geproefd worden in Stadscafé van der Werff. Iedereen is van harte uitgenodigd om aan te schuiven bij deze biertest, waarin dus gezocht wordt naar ‘de smaak van Leiden’. De aanwezige Leidenaren krijgen proefglaasjes om de geur, kleur en smaak van de brouwsels te beoordelen. Door gebruik te maken van de feedback wil Van Slag heel Leiden betrekken bij de ontwikkeling van zijn bieren.

Aansluiten? Voor meer info en updates ga je naar de Facebookpagina van het event van Van Slag.