Hoe dichter bij Dordt… Hoe ROTT.er het wordt!

21 november 2018 om 08:00

ROTT. Brouwers gaat als een trein! Het afgelopen jaar wordt er ook buiten Rotterdam steeds meer ROTT.Bier gebrouwen en gedronken. Nadat zij samen met Ebontree op het bierfestival Staerk Staeltje Soleas in Sommelsdijk stonden, kon een collab bier van deze twee eigenzinnige brouwers niet lang op zich laten wachten. En het is zover! Van ROTT. naar Dordt is afgelopen week op fles en fust afgevuld en klaar voor de liefhebbers!

Bijzonder en eigenzinnig

Ken je die uitspraak? Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt. Nou we kunnen het dit keer meteen ontkrachten, want bij het nieuwe bier van ROTT.Brouwers is dat absoluut niet het geval. De Rotterdamse brouwers hebben hun weg naar Dordrecht gevonden en zijn samen met brouwerij Ebontree aan het brouwen geslagen. Dat resulteerde in een soepel & subtiel bier dat verre van rot te noemen is.

Collaboration brews zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het bierlandschap. Deze bieren, gebrouwen in een samenwerking tussen brouwerijen, zijn vaak bijzonder en eigenzinnig te noemen. En dat kan ook bijna niet anders wanneer twee (of meer) brouwerijen de krachten bundelen en hun eigenheid in het bier samen laten komen.

Van ROTT. naar Dordt

Zo ook bij de collab tussen ROTT. Brouwers en Ebontree. Deze samenwerking resulteerde in de nieuwe ‘van ROTT. naar DORDT’. Het is een India Pale Lager van 6% geworden. Van ROTT. naar DORDT is gebrouwen met een speciale lager gist die het bier een droog en crispy mondgevoel geeft. Door de enorme bak Australische hop die aan dit bier is toegevoegd word je overvallen door een ware geur- en smaakexplosie. Denk aan tropisch fruit als passievrucht en mango. Het is een smaakvol, soepel en subtiel bier geworden waar menig liefhebber van gaat genieten.

Je combineert dit bier heerlijk bij een gegrild kippetje, salade met geitenkaas en rode biet of een lekker dessert met passievrucht of mango.

Heb jij Van ROTT. naar Dordt reeds geproefd? Als gediplomeerd Bierista kun je het bier hier beoordelen!