Utrechtse Bierbrouwers Festival met meer dan 100 verschillende bieren

26 mei 2017 om 08:38

Het Utrechtse Bierbrouwers Festival wordt op zaterdag 27 mei voor de zevende keer gehouden. DeFabrique aan de Westkanaaldijk in Utrecht is opnieuw de locatie voor dit bierfestival. Het Utrechtse Bierbrouwers Festival, kortweg UBF, is dit jaar aanzienlijk groter dan voorgaande edities. Er zijn maar liefst 32(!) brouwerijen vertegenwoordigd, die de grens van 100 verschillende bieren met gemak zullen overschrijden.

Het bijzondere van het Utrechtse Bierbouwers Festival is dat er uitsluitend bieren van brouwerijen uit de provincie Utrecht worden geschonken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een bokbierfestival wordt er niet één type bier getapt, maar kan de bezoeker kiezen uit een breed palet van de meest uiteenlopende biersoorten: van IPA tot stout, van brown ale tot barrel aged, en van pumpkin ale tot coffee porter. Het enige biertype dat niet wordt geschonken is pils. De brouwers zijn zelf aanwezig om hun bieren te presenteren.

Meest gewaardeerde bier

Het Utrechtse Bierbrouwers Festival staat bekend om zijn sfeervolle locatie en ontspannen sfeer. De eerste vijf festivals werden gehouden op het terrein van zaagmolen De Ster in Lombok. Vanwege de groei van het festival werd vorig jaar voor het eerst uitgeweken naar DeFabrique. Op deze stoere locatie is ruimte voor een binnen- en een buitengebeuren. Er kan niet alleen bier worden geproefd, er is een goede cateraar, er is live muziek en er zijn diverse nevenattracties. Vast onderdeel is ook de verkiezing van het ‘Meest Gewaardeerde Bier van de provincie Utrecht’.

Behalve de Utrechtse brouwers zijn hoofdsponsors Mitra Rialto en Drankenhandel Nectar aanwezig als speciaalbierambassadeurs uit de regio.

Brouwerijen

Zoals gezegd doen er 32 brouwerijen mee. Dat is fors meer dan voorgaande jaren. Het geeft aan dat de biercultuur bloeit in Utrecht. Een greep uit de brouwerijen, die je zaterdag kunt verwachten: vandeStreek bier, Ceaux, Brouwerij Hommeles, De Leckere, Stadsbrouwerij De Dikke, Duits & Lauret, Neobosski, De Kromme Haring, Oproer, Maximus, Brasser, Rock City Beers, Sisters, Spierbier en nog veel meer andere nieuwe brouwerijen en brouwerijen van naam.

Tijden en tickets

Het zevende PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival is op zaterdag 27 mei van 12.00 tot 19.00 uur. Locatie: DeFabrique, Westkanaaldijk 7 in Utrecht. Kom per fiets, bus of trein (10 minuten lopen van station Maarssen, er is een pendeldienst aanwezig). Tickets koop je hier.