Stone Brewing lanceert de UNIQCAN Quince Essentail Hazy Ale

27 juli 2018 om 07:45

Iedere maand brengt de Berlijnse afdeling van de Amerikaanse bierbrouwerij Stone Brewing een nieuw bier uit in de UNIQCAN serie. Deze nieuwe serie limited Edition bieren wordt in een bijzonder blik en klein oplage uitgebracht. Deze maand is het de Quince Essential Hazy Ale in samenwerking met het Duitse Hanscraft & Co. 

Gebrouwen met kweepeer

De Quince Essential Hazy Ale is een romig, troebel bier gebrouwen met kweepeer. Het bier is ook dit keer weer uitgebracht in de 50 cl UNIQCAN met een eigen, bijzonder label. De Quince Essential vervaagd, zoals de brouwers het zegt, alle regels van het Reinheitsgebot en brengt de ‘haze craze’ tot een nieuwe hoogte. We zijn tegenwoordig gek op troebele bieren, maar dit bier schijnt nog een stapje verder te zijn.

In samenwerking met Hanscraft & Co, een Duitse bierbrouwerij, is dit bier tot stand gekomen. Hanscraft specialiseert zich sinds 2012 in prachtige IPA’s. Deze fruitige, troebele Quince Essential is op New England IPA’s geïnspireerd. Er is niet voor niets met kweepeer gebrouwen. De brouwers willen dit vergeten fruit zo weer een mooi en modern podium bieden. 

Juicy karakter

Verwacht geuren en smaken die je doen denken aan een heerlijk appel- of perentaart en ontdek het ‘juicy’ karakter. Het complexe hopprofiel maakt dit een bijzonder bier dat je echt een geproefd wilt hebben. Maar dan moet je wel snel zijn. Quince Essential Hazy Ale is vanaf 1 augustus verkrijgbaar, maar wel zolang de voorraad strekt!

Wil je meer weten over de UNIQCAN-serie? In dit artikel vertellen we je meer!