Ukegs op tafel en biertanks aan de muur in het vernieuwde Oudaen

15 maart 2018 om 08:00

Aan de grachten van Utrecht beleefde Stadskasteel Oudaen afgelopen weekend een feestelijke heropening. Na een jarenlange historie fungeert Stadskasteel Oudaen al weer een flinke tijd als restaurant, brouwerij en café. Dit alles in een vrij klassiek jasje dus was het tijd voor een welverdiende update.

Vernieuwd concept

En wat voor een update! De huisstijl is compleet vernieuwd en het nieuwe concept is op alle fronten doorgeweven in de bedrijfsvoering. Oudaen is stads-chic! Dat thema is in iedere ruimte weer op een andere, maar toch herkenbare manier doorgevoerd. Er is de afgelopen maanden keihard gewerkt en er is geen kiertje overgeslagen.

Al sinds de Middeleeuwen wordt er in het Utrechtse Stadskasteel Oudaen bier gebrouwen. Het kasteel zelf staat al sinds 1280 op zijn plek aan de Oudegracht. Tegenwoordig wordt er in de brouwerij van Oudaen ieder jaar rond de 750 hectoliter bier gebrouwen.

Direct uit de tank

De bieren houden de geschiedenis van het stadskasteel stuk voor stuk in stand. Zij zijn namelijk vernoemd naar families die hier door de eeuwen heen gewoond hebben. Stuk voor stuk bieren met karakter die in de werfkelder op ambachtelijke wijze worden gebrouwen. In de eerder geheel vernieuwde, moderne brouwerij schuif je aan tussen de koperen ketels en tap je je eigen bier uit uKegs, vrijwel direct uit de tanks dus. Eerst was dit alleen nog voor groepen beschikbaar, nu mag iedereen een bezoekje aan de brouwerij komen brengen.

Ook in het café van Oudaen zal er met de uKegs gewerkt worden. Deze tafeltaps houden het bier tot wel twee weken vers, zoals de Canadese ontwikkelaar zegt. Je kunt de uKeg vergelijken met een Growler met tap. Handig voor op tafel dus en je pompt het bier zo direct af uit het vat. Net zoals achter de bar wordt gedaan vanuit de grote biertanks aan de muur.

Stadskasteel Oudaen

Nu het Stadskasteel compleet vernieuwd is loop je binnen in het grand café en ben je op de eerste verdieping welkom in het restaurant. Daar is de kaart verder uitgebreid en krijg je alle tijd en ruimte om te genieten van de lunch-, diner- en borrelkaart.

[Afbeelding: Stadskasteel Oudaen]