F*ck de Kerstboom staat in de Fik! van Uiltje Brewing

27 november 2017 om 09:30

Brouwerij ’t Uiltje uit Haarlem heeft weer een aantal nieuwe bieren aan haar assortiment toegevoegd. Behalve nieuwe bieren zijn ook oude bekenden weer vers verkrijgbaar!

F*ck de Kerstboom staat in de Fik!

Deze Orange & Coffee Oatmeal Stout werd eerder al in kleine oplage gebrouwen voor de feestdagen. F*ck The Christmas Tree Is On Fire! is een milky oatmeal stout met geroosterde koffiebonen uit Jamaica en een hele hoop sinaasappelschil. Een verrassend, uitgesproken bier dat nog wel eens als raketolie kan werken en Rudolf’s neus net dat beetje extra glans geeft. Heb je dit bier al een geproefd? Geef dan hier je mening!

Lollipop Tripel

De naam van dit bier zegt eigenlijk al genoeg. De Lollipop Tripel is een tripel waar een hele hoop lolly’s voor gebruikt zijn. En ja, dan bedoelen we inderdaad snoeplolly’s. Ofwel, dit bier is ontzettend zoet van smaak en zeker niet zo sterk als je zal denken bij een bier van 9,1%. Eén en al zoetheid in de geur, de eerste slok, de rest van de fles en de nasmaak. Een bijzondere, uitgesproken tripel waar zoetekoppen zeker van kunnen genieten! Beoordeel hem hier.

Oktoberfest Märzen

Deze typisch Duitse Oktoberfest Märzen is gebrouwen voor ’t Uiltje’s jaarlijkse Oktoberfest-feest op 28 oktober. Een feest vol bierplezier, broodjes worst met zuurkool, dansen op tafels, lederhosen en dirndl’s. Het was voor de organisatie en bezoekers dit jaar dan ook weer groots genieten, net zoals de 2017 editie van de Oktoberfest Märzen. Met 4,5% is dit een prima doordrinkbaar bier.

Apfelstrudel Doppelbock

Wie houdt er nu niet van apfelstrudel?! Vanille, slagroom, rozijnen en appel.. Jammie! Je ontdekt deze ingrediënten allemaal in de geur en smaak van deze Apfelstrudel Doppelbock van Brouwerijt ’t Uiltje. Zoals de brouwers zeggen: “Dit bier is jouw gouden ticket naar een bos vol appels in Alice’s Wonderland!” Alleen maar genieten dus. Romig, Oostenrijks deeg gevuld met alle ingrediënten is samen met Duitse mouten en hoppen gebruikt om dit bier te brouwen. Een ogenschijnlijk bijzonder bier wat de smaak ook nog een bevestigd. Heb jij hem al geproefd? Laat ons hier weten wat jij denkt!