Uiltje Bar is eventjes Mikkeller Bar

13 februari 2017 om 09:15

Bij Brouwerij Het Uiltje zijn ze druk in de weer met collaboration brews, met Sori, met Guineu, met Gulpener, etc. En al die fijne brouwsels zijn dan uiteraard in de Uiltje Bar in Haarlem te drinken. Dat is niet de enige gezelligheid in de Zijlstraat: naast al die heerlijke Uilenbieren, zijn er regelmatig tap-take-overs. Bevriende brouwers die zes á zeven kranen overnemen. Die van afgelopen weekend spande echter de kroon: de 30 kranen tap-take-over van Mikkeller. Je kon dus wel spreken van de Mikkeller Bar Haarlem.

door Taco Zuidema

Dat Mikkeller aardig wat fans heeft in Nederland was te zien: de bar was zo vol als de sprinter van Alkmaar naar Amsterdam op een dinsdagochtend 7.00 uur. Dan blijkt dat met drie, vier man tappen die 30 kranen eigenlijk te dicht op elkaar staan. Of misschien hadden wij als drinkers niet steeds dezelfde bieren willen hebben. Gelukkig bleven ze koel en rustig doortappen. Geen stress.

Boefjes

Er stonden vanaf donderdag al wat bieren op tap, maar de speciale kranen gingen pas vrijdagavond om 20.00 open. En de barmannen dronken de eerste glazen, de boefjes! Want stel dat al die beer geeks de taps leegdrinken voordat de bar sluit, dan hebben ze die speciale bieren niet kunnen proeven. Ik snap het wel.

Wat een keus

Wat was er een keus: van Warpigs pilseners, via fruitige Berliner Weisses en fris bittere IPA’s tot barrel aged azijnachtige American strong ales, en natuurlijk de Black (17,5%). Dat red je in je eentje nooit om allemaal in één avond te proeven. Gelukkig waren er biervriendjes genoeg om in rondjes van vier de taplijst af te werken. Het was vechten om de laatste slokjes Recipe 1000 BA’s, de Cucumber Berliner Weisse en de House of Dongo. De Black heeft iemand met heug en meug achterovergeslagen; die was toch echt wat te heftig.

Met 30 bieren geproefd te hebben, was het vrolijk richting trein, de Spontanmandarin als BVO in de tas. Wat waren we uit! En wellicht doet Uil de volgende collaboration met Mikkeller? Dan komen we allemaal weer proeven!