Twents Speciaalbier Festival wordt zondag één groot feest

3 juni 2016 om 20:45

Vijf jaar geleden begon Frank Hendriks van de Twentse Bierbrouwerij met een Twents Speciaalbier Festival. Dat initiatief is behoorlijk uit de hand gelopen. Komende zondag wordt het Hazemeijer-terrein opnieuw omgetoverd tot een walhalla voor bierliefhebbers.

Twintig brouwerijen

De Twentse Bierbrouwerij is gevestigd op het Hazemeijer-terrein aan de Tuindorpstraat in Hengelo. In en rond de brouwerij is het zondag tussen 13.00 en 19.00 uur één groot feest. Er komen maar liefst twintig brouwerijen naar Twente. Onder de deelnemers de Amsterdamse Brewboys, Brouwerij Eanske, Rigters, Brouwerij Hommeles, De Blauwe IJsbeer en natuurlijk kun je ook volop genieten van de bieren van de gastheer, die de laatste weken veel positieve landelijke publiciteit hebben gekregen.

Grillmaster

Bier is echter niet het enige komende zondag. Frank Hendriks is ook beroemd vanwege zijn barbecue-kunsten. Wist je bijvoorbeeld dat hij vanaf komende week te zien is in het RTL-programma Grillmasters? Als je dat weet vind je het vast niet raar dat er zondag ook van alles gegrild en gerookt wordt. Zeker in combinatie met een goed glas bier wordt dat smullen geblazen.

Gratis entree

Het programma van het Twents Speciaalbier Festival vermeldt verder onder meer live muziek, beertrucks, foodtrucks, barbier en gezelligheid. De kinderen kun gerust mee, want er is een speeltuin ingericht. De weersverwachtingen voor zondag zijn uitstekend, de entree is gratis, dus wat staat een bezoek aan Hengelo nog in de weg?