Twents Biergangenmenu bij Het Twentse Ros

19 april 2016 om 00:56

‘Speciaalbier is trendy. Foodpairing met speciaalbier is hot’, dat vindt althans Bert Kuperus van speciaalbiersociëteit Bierconnaisseurs. Hij vroeg chef-kok Ben Schulte van Bib Gourmand Hotel Het Ros van Twente om de bieren van de Twentse Bierbrouwerij te verwerken in een Twents Biergangenmenu.

 

Tijdens een speciale inspiratieproeverij met de Bierconnaisseurs maakte de chef-kok kennis met de speciaalbieren van de Twentse Bierbrouwerij in Hengelo. Na weken experimenteren met food en bier is het Twentse onderonsje eindelijk gereed. Het heeft geresulteerd in het Twentse Biergangenmenu.

Op donderdag 26 mei vanaf 19.00 uur wordt het menu gepresenteerd in Het Ros van Twente in De Lutte. Het bieraperitief en de amuse worden vanuit de opvallende Biertruck van de Twentse Bierbrouwerij op het terras van het hotel uitgeserveerd. De overige vier gangen worden in het restaurant opgediend. Chef-kok Ben Schulte en Frank Hendriks van de Twentse Bierbrouwerij voorzien de gerechten en bieren van tekst en uitleg.

Het complete menu

Er is dus de afgelopen maanden hard gewerkt. Er is gekookt, geproefd en volop gediscussieerd. Alleen de beste matches hebben het menu gehaald. Het volledige Twents Biergangendiner ziet er als volgt uit:

Bier Aperitief:
* Frisse sorbet van tomaat en basilicum geserveerd in Twents Oerpils

Eerste gang:
Rilette van gekonfijte tamme eend met zoete bospeen en een lolly van eendenlever in een gelei van Twents Rose

Tweede gang:
Warm gerookte Schotse zalm met een beurre blanc van Twents wit, gember en citroengras en scheermessen in een vinaigrette van Twents wit

Derde gang:
Rose gebraden lende biefstuk van het “Black Angus” rund met in “Twents honing tripel” gegaarde kalfswang en jus van Twents honing tripel

Dessert:
Dessert variatie van Twents Wit, Radler en Amber

Wil je meer weten over het Twents Biergangenmenu of heb je misschien zin om aan te schuiven. Neem dan contact op met Bierconnaisseur Bert Kuperus via info@bierconnaisseur.nl.