Muifelbrouwerij lanceert twee nieuwe bieren

23 oktober 2017 om 14:00

Dit jaar viert de Brabantse Muifelbrouwerij uit Oss het 10-jarig jubileum. Om dat te vieren worden er dit feestjaar 4 nieuwe bieren uitgebracht. Sinds dit weekend zijn er weer twee nieuwe verkrijgbaar.

Jubileumbieren

De twee eerdere jubileumbieren die dit jaar uitgebracht zijn de ‘Black Bastard Imperial Stout’ met 9,5% en de ‘Messentrekker’ met 6% alcohol. De Messtrekker is gebrouwen met Osse cranberries. Tijdens het launch event op zaterdag 21 oktober in de Peperstraat in Oss, zijn de twee nieuwste bieren van de Muifelbrouwerij gelanceerd.

Dr Hop DIPA 8,5%

Dit is een eenmalig jubileum bier vanwege het 10-jarig bestaan van Muifelbrouwerij. Een Double IPA, gebrouwen met meer hop en meer mout dan een reguliere India Pale Ale. Het bier is gehopt met een uitgekiend mengsel van Amerikaanse en Europese hopsoorten.

CraAzy IPA alcohol-vrij

Eén van de weinige Nederlandse alcoholvrije craft bieren, geschikt voor iedereen die wel iets bierigs wil drinken maar geen zin heeft in alcohol of geen alcohol kan of mag drinken. Een lekker frisse IPA, niet extreem bitter en het belangrijkste: zonder bijsmaakjes die in andere 0% bieren zitten.

Komend jaar

Voor 2018 zijn er vergevorderde plannen om een brouwinstallatie te plaatsen in het pand van de Muifelbrouwerij op de Vikingenweg 5 in Oss zodat de Muifelbieren op eigen locatie gebrouwen kunnen worden. Momenteel wordt de productie nog uitbesteed aan onder andere Proefbrouwerij Lochristi en Inbier in Sittard.