Twee bronzen medailles voor Fortbrouwerij Duits & Lauret

20 augustus 2015 om 12:10

Fortbrouwerij Duits & Lauret kan weer twee medailles toevoegen aan de toch al imposante prijzenkast. Tijdens de 19e editie van de International Beer Challenge in Londen werd twee maal brons gewonnen. De bekroonde bieren zijn de Duits & Lauret Stout en de Houtgerijpte Rook Dubbelbock.

De International Beer Challenge in Londen is een prestigieuze wedstrijd. Niet minder dan 650 bieren werden ingezonden en deden mee om de prijzen. Eigenaren van de brouwerij Danielle Duits en Marco Lauret waren dan ook apetrots dat hun bieren bekroond werden door de internationale jury.

Houtgerijpte Rook Dubbelbock

De Houtgerijpte Rook Dubbelbock is een krachtig, maar tegelijkertijd heel subtiel bier, waar de diverse smaken perfect met elkaar in balans zijn. Deze rookbock heeft uiteraard een rooksmaak, maar tevens een frisse bitterheid, die ervoor zorgt dat dit een uitstekend doordrinkbaar bier is. Eerder al werd dit bier bekroond met een zilveren medaille op de Brussels Beer Challenge, won het dit voorjaar nog goud tijdens de Dutch Beer Challenge en werd afgelopen jaar goud toegekend door de jury van het PINT Bockbierfestival in Amsterdam.

Duits & Lauret Stout

De Stout is eveneens een bier met uitgesproken smaken, zoals koffie en chocolade. Net als bij de Houtgerijpte Rook Dubbelbock valt bij de Stout de subtiliteit en de balans op. Het is een lichtvoetig bier van 6,5%, uitstekend doordrinkbaar. Ook dit bier werd al vaker onderscheiden. De Duits & Lauret Stout won zilver tijdens de Brussels Beer Challenge in 2013 en werd met goud behangen tijdens het Utrechts Bierbrouwers Festival in 2012.

Fortbrouwerij

Duits & Lauret bouwt flink aan de toekomst. Er wordt hard gewerkt om Fort Everdigen om te bouwen tot een brouwerij met proeflokaal, winkel en een kleine natuurcamping. Deze metamorfose neemt enige tijd in beslag. Uiteraard volgt Bierista nauwgezet alle ontwikkelingen