Back to the 80’s met Club Tropicana van Troost!

14 juli 2018 om 08:00

Brouwerij Troost heeft een nieuw bier uitgebracht! En als je de naam hoort heb je meteen de klassieker van WHAM! uit 1983 in je hoofd. Jawel, we hebben het over Club Tropicana!

Club Tropicana

Zit ‘ie al in je hoofd? “Club Tropicana drinks are freeee. Fun and sunshine, there’s enough for everyone! All that’s missing is the seaaa, but don’t worry you can suntaaan…” Het nummer zelf heeft misschien weinig met het bier te maken, maar het gevoel dat je van deze uberklassieker krijgt, past wel mooi bij deze nieuwe Berliner Weisse van Brouwerij Troost. Verfrissend, vrolijk en garantie voor gezelligheid!

Dit fruitige, lichtzure bier is de Troost kijk op een Berliner Weisse. Deze bierstijl wordt ook wel de ‘Champagne van het Noorden’ genoemd. De naam van dit nieuwe bier komt van het royale gebruik van tropisch fruit in de Club Tropicana. Qua smaak is het bier dus lichtzurig, droog en bevat hij precies de juiste hoeveelheid bitterheid. Je kunt tonen van lychee, passievrucht, kiwi, mango en mandarijn herkennen. Veel tropischer gaat het niet worden!

Laag alcoholisch

Met 3,8% alcohol is de Club Tropicana laag alcoholisch en past hij perfect in de trend van de Session bieren. Bieren met weinig alcohol maar waar qua smaak weinig tot niets aan te merken is. Dat was dan ook precies de insteek van Brouwerij Troost.

Waar de trend van Session bieren vandaan komt is niet helemaal duidelijk. De vraag naar smakelijke bieren met weinig alcohol, om simpelweg van meer bier te kunnen genieten, lijkt de aanleiding. Maar helemaal nieuw zijn Session bieren niet. Er doen verhalen de ronde waarbij men teruggaat naar de tijd van de Eerste Wereldoorlog, toen Engelse fabrieksarbeiders werkten met korte ‘session breaks’. Zij moesten lange, zware dagen maken om munitie voor de oorlog te produceren. In de korte session breaks die zij hadden, dronken de arbeiders graag een verfrissend glas bier. En om te zorgen dat de productiviteit daar niet onder zou lijden, werd er speciaal daarvoor bier gebrouwen met minder alcohol.

Tegenwoordig is dit natuurlijk al absoluut niet meer de norm en genieten we vooral graag van bier, buiten werktijd. De Club Tropicana is verkrijgbaar bij de vaste verkooppunten van Brouwerij Troost. Deze kun je terugvinden op hun website!