Trappistenbrouwerij Spencer start met productie

13 januari 2014 om 20:22

Als de voortekenen niet bedriegen krijgt de wereld er op zeer korte termijn weer een bijzonder bier bij. Het klooster Saint Joseph’s Abbey is met de productie begonnen van het trappistenbier Spencer. Dit nieuwe trappistenbier uit de Amerikaanse staat Massachusetts verschijnt binnenkort op de markt. Het bier uit de Saint Joseph’s Abbey is voorlopig alleen beschikbaar voor de Amerikaanse markt. In Nederland en België moeten we nog even geduld hebben.

De verwachtingen zijn hoog gespannen omdat het een trappistenbier betreft. Het is de eerste brouwerij buiten Europa die trappistenbier mag brouwen. De brouwende broeders mogen het officiële Authentic Trappist Product-logo voeren en alleen dat keurmerk maakt het bier zeer gewild bij de liefhebbers. Het logo wordt door een zeer select aantal brouwende kloosters verstrekt onder strikte voorwaarden. Een van die voorwaarden luidt dat de revenuen afkomstig uit het bier besteed moeten worden aan het klooster of aan liefdadigheid.

Voor de liefhebbers van trappistenbieren is het genieten geblazen. Kortgeleden werd in het Nederlandse Zundert een nieuw trappistenbier gelanceerd. Dat gebeurde met de nodige bombarie en terecht, want het trappistenbier Zundert is zeer de moeite waard.