Vol verwachting klopt ons hart: Tony’s Chocolate Milk Stout

27 januari 2017 om 00:42

Als bierliefhebber vond ik het zeer leuk om te vernemen dat ik onlangs ben opgenomen in het redactieteam van Bierista.nl. Natuurlijk wil ik graag met een bijzonder biertje mijn bijdrages starten. Mijn vrouw, als chocoladeliefhebber, wees mij van de week op Tony’s Chocolate Milk Stout. Ik moet eerlijk zeggen dat ik direct nieuwsgierig was. Bij de derde slijterij was het raak. Het flesje met kleurrijk label viel gelijk op.

Tony’s Chocolonely

Ik denk dat iedere chocoladeliefhebber de repen van Tony’s Chocolonely wel kent. Niet alleen door de opvallende verpakking en bijzondere smaken, maar ook door hun missie; zij willen namelijk de allerlekkerste chocolade maken van de beste verse cacao, zonder nare bijsmaak. De cacao wordt rechtstreeks gekocht bij de boerencoöperatie in Ghana en Ivoorkust waar zij een lange termijn relatie mee hebben. Daardoor willen zij dat 100% slaafvrij chocolade zo snel mogelijk normaal wordt. Hetgeen ook op het flesje bier staat vermeld.

Het bier

Het bier is gebrouwen door de Amsterdamse brouwerij De Prael en wordt verkocht in opvallende herkenbare Tony’s Choconely flesjes van 25cl. Bij het uitschenken van het bier viel gelijk de mooie donkere kleur op. Dit was zeker een goed begin, dacht ik. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de smaak; een lekker bier? Ja. Een bijzonder bier? Nee. Duidelijke herkenbare chocoladesmaak? Helaas niet.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje teleurgesteld was in dit biertje. Ik had verwacht dat het een duidelijke chocoladesmaak smaak zou hebben, maar de smaak is vrij neutraal.

Door Michael Mulders