‘Tomato Kiss’ van Han drink je met een pilsener, weizen of…

17 november 2017 om 10:00

Han Hidalgo heeft weer een mooie bier & spijscombinatie voor Bierista gemaakt. Deze ‘Tomato Kiss’ raadt hij je aan te drinken met een pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, Session IPA tussen 3 en 5 vol% of een blond bier tussen 5 en 7 vol%.

Tomato Kiss

‘Tomato Kiss’ is in 1978 opgenomen door het kwintet van pianist Bill Evans en harmonica speler Jean ‘Toots’ Thielemans. Na de dynamische opening horen we een sfeervolle en vrolijke vertolking van Jean. Beide musici slagen erin een romantische sfeer op te roepen. Naast deze musici horen we Larry Schneider die afwisselend op saxofoon en fluit is te horen, Marc Johnson op bas en Eliot Zigmund op drums. Jean ‘Toots’ Thielemans is regelmatig met Bill Evans opgetreden. Met de dood van Jean heeft de jazz een ongeëvenaarde musicus op harmonica en een aimabel mens verloren. Of zoals veel musici die met hem hebben samengewerkt naar voren brengen: ‘Met Jean op het podium en daarbuiten was het altijd een groot feest’. Velen zullen ook na zijn dood blijven feesten door naar zijn schitterende improvisaties te luisteren.

Ingrediënten voor vier personen

  • 6 Tasty Tom tomaatjes of kleine trostomaten
  • 6 eetlepels tonijn uit blik, op olie (MSC, Marine Stewardship Council certificaat duurzaamheid)
  • 4 ansjovisreepjes, uit blik op olie
  • 4 eetlepels komkommer, in piepkleine blokjes
  • 1 theelepel geraspte, goed geboende limoenschil
  • 4 eetlepels roomkaas
  • 2 theelepels Tabasco
  • sliertjes limoenschil
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze

In een mengkom de tonijn, ansjovisreepjes, geraspte limoenschil en Tabasco met de staafmixer pureren. Na het pureren de roomkaas en piepkleine blokjes komkommer erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en 1 tot 2 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven. De Tasty Tom tomaatjes of kleine trostomaten halveren en de zaadlijst en zaadjes verwijderen. De ontstane holte met het tonijnmengsel vullen. Met dunne sliertjes limoenschil grneren.  Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, Session IPA tussen 3 en 5 vol% en blond bier tussen 5 en 7 vol%.

Tomato Kiss: Bill Evans – Toots Thielemans Quintet: Affinity; Warner 759927387-2.

Tomato Kiss: Bill Evans-Toots Thielemans Quintet: Affinity; Warner 759927387-2 (Foto: Jean Toots Thielemans).

Youtube