Vliegende start voor bier van TO Øl en Wow Air!

21 februari 2018 om 08:00

De IJslandse luchtvaartmaatschappij Wow Air heeft in samenwerking met de Deense bierbrouwerij To Øl een bier uitgebracht. Dit limited edition bier wordt gelanceerd voor het jaarlijkse Icelandic Beer Festival dat van 22 tot 24 februari plaatsvindt in Reykjavik.

Op de radar

Ook Wow Air kon niet meer om de vraag naar bijzondere bieren heen. In plaats van tegenwerken hebben zij de opkomst van craftbeer juist omarmd en zijn zij nu één van de grootste sponsoren van het jaarlijkse Iceland Beer Festival in de hoofdstad van IJsland. Ze zetten zichzelf direct op de radar door een eigen bier uit te brengen. En niet zomaar een bier, maar een bier in samenwerking met één van de meeste geliefde Deens huurbrouwerijen: To Øl. Zij staan bekend om hun uitgesproken, bijzondere en smaakvolle bieren. De bieren van To Øl worden gebrouwen in de overcapaciteit van andere brouwers. Zij noemen zichzelf dan ook nog steeds ‘gypsy brewers’. Ook de vormgeving van etiketten of de flessen spreken altijd voor zich.

To Ol Wow Air blikjeI’m in Paradise

Ook bij dit bier is het design van het blik uitzonderlijk te noemen. De IJslandse kunstenaar Odee noemt het ontwerp dan ook ‘I’m in Paradise’. Het design is geïnspireerd op de route naar huis wanneer een tijdje in het buitenland bent geweest. “Je komt thuis van het paradijs in de rust en warmte van je eigen huis, dat is altijd een speciaal gevoel”, zo zegt Odee over zijn kunstwerk. Oordeel zelf!

Wow Air Bier

Het bier van WOW Air is tijdens het Icelandic Beer Festival te proeven tussen wereldberoemde bieren van Brooklyn’s Other Half, Manchester’s Coldwater Brewing, The Veil of Virginia en meer bieren van over de hele wereld. Ook wordt het bier geserveerd op een geselecteerd aantal vluchten. Het bier heeft een knapperig moutig karakter met hinten van bloemige, hoppige aroma’s. Smaakvol vliegen denken wij zo!