TIP: Geef vader ‘Een wereld vol bier’ cadeau

15 juni 2016 om 21:09

Wil je echt van een glas bier genieten? Dan moet je het boek ‘Een wereld vol bier’ gelezen hebben. Fabels, feiten en sprookjes, dankzij de meer dan honderd verhalen smaakt je bier als nooit tevoren. Vader zal er komende zondag heel blij mee zijn.

Wist je dat er in gruitbier stofjes zitten waar je opgewonden van raakt? En dat de hopplant familie is van cannabis? Als je aan Asterix en Obelix denkt, dan denk je wellicht aan een toverdrank. Een sprookje? Nou misschien niet, in Schotland leefde een volk dat onoverwinnelijk was dankzij een speciaal gebrouwen bier.

Arrogante Yankee

Eb en vloed hebben ook alles met bierdrinken te maken. En zie je het voor je: een dikke Amerikaan die in een café met uitsluitend Nederlands speciaalbier een Bud light bestelt? Als de barkeeper niet aan zijn wens kan voldoen, vraagt hij om iets soortgelijks. Jij mag raden wat de barman de arrogante Yankee voorzette.

Fabels, feiten en fictie

Dit en meer fabels, feiten en sprookjes lees je in de bestseller ‘Een wereld vol bier’.  Het boek is verkrijgbaar in de betere boekhandel en bij oa. Bol.com. Je kunt een mail sturen naar info@bierista.nl. Voor slechts 14,95 stuur ik je het boek van 224 pagina’s dik zonder verzendkosten toe.

Anderen over ‘Een wereld vol bier’

Peter van der Arend – Bieroloog en uitbater van Proeflokaal Arendsnest en de BeerTemple
‘Wat een genot om dit boek te lezen met een glas bier in je hand. Je bier gaat nog lekkerder smaken met deze prachtige verhalen in je andere hand. Er is zoveel te beleven en te genieten in deze bierrevolutie!’

Cees-Jan Adema – Directeur Nederlandse Brouwers
‘De Nederlandse biertraditie is rijk aan verhalen. Verhalen over markante brouwers, hun brouwerij en hun passie voor het bier. Hoe kleurrijk en gevarieerd ons bierlandschap is toont Alain met dit boek aan. Een regelrechte aanrader. Dit boek is als een heerlijk glas bier: daar moet je met volle teugen van genieten.’

Henri Reuchlin – Bierburo
‘Wij drinken in Nederland al bier sinds de Batavieren op boomstammen de Rijn af kwamen zakken. Geen drank is meer verweven met onze historie en samenleving dan juist bier. Uit die rijke bron put Alain Schepers voor zijn prachtige verhalen, die zich het best laten lezen met een mooi glas bier onder handbereik. Proost!