Thunderbird, het elfde bier in de Bird Collab Tour is uitgevlogen!

15 november 2018 om 08:00

Bird is er bijna… Het elfde bier uit de Collab Tour heeft ondertussen zijn vleugels uitgeslagen. Dit keer vanuit Overijssel. Samen met Stanislaus Brewskovitch uit Enschede heeft Bird Brewery dit keer namelijk de Thunderbird gebrouwen. Een smaakvolle Raspberry Porter!

Thunderbird go!

Dit jaar vliegt Bird Brewery het hele land door om mooie bieren te brouwen samen met, volgens hen, de beste of meest spraakmakende brouwerij van alle Nederlanse provincies. Elke maand brouwt de Amsterdamse brouwerij een nieuwe collaboration brew. Dat betekent 12 maanden, 12 provincies, 12 bieren! 

Na onder andere Brouwerij Noordt, Baxbier, De Natte Gijt en Frontaal is het de beurt aan Stanislaus Brewskovitch in Overijssel. De jonge brouwerij maakt in hoog tempo furore en opende in september haar eigen brouwerij met proeflokaal! Samen met Bird lanceren zij de Thunderbird. Een Raspberry Porter van 7,5%. De donkere mouten, volle body en een flinke portie frambozen maken het tot een zeer uniek bier. Je ontdekt als snel tonen van koffie, chocolade en fruit. Zoals de brouwers zelf zeggen: “Fruitig, maar zeker niet lieflijk!”

Donker maar frisThunderbird flesje

“Een leuke stijl die natuurlijk perfect past bij november. Donker en fris. Ik weet zeker dat veel bierliefhebbers hier echt van zullen genieten”, aldus Ralph van Bird Brewery. “Het was voor Stanislaus Brewskovitch een extra drukke tijd, omdat de opening van hun brouwerij en proeflokaal stond gepland. Super dat we nu op donderdag 15 november precies daar de officiële launch van de Thunderbird kunnen doen!”

Ook Rik van Bird Brewery is blij met dit nieuwe bier: “Dit is een bierstijl die je niet zo snel opneemt in je vaste assortiment, maar ontzettende leuk is om te brouwen tijdens een collab. Een bijzonder brouwsel dat erg goed uitpakt. Dat is toch top?”

Dat vinden wij natuurlijk ook! Heb jij het bier reeds geproefd? Hier kun je de Thunderbird reviewen!