Thuisbrouwen voor dummies met de LG HomeBrew

16 december 2018 om 08:00

LG Electronics heeft aangekondigd in 2019 een innovatief bierbrouwapparaat op de markt te brengen: LG HomeBrew. Met dit apparaat kun je thuis op een koffiezet-achtige manier je eigen bieren brouwen. De Zuid-Koreaanse producent van onder andere televisies en mobiele apparatuur speelt zo mooi in op de trend van thuisbrouwen. Maar of het aanslaat…

Bier brouwen is passie, bier brouwen is liefde voor het product, bier brouwen is ambacht en bier brouwen is genieten van het werk dat je er aan hebt. Hier zullen de meeste brouwers zich zeer zeker in herkennen. Of je nu professioneel brouwer, amateurbrouwer, thuisbrouwer of hobbybrouwer bent… Het begint allemaal met de liefde voor het product. Bier. Je wilt ontdekken hoe dat product zich ontwikkelt en waar je eventueel bij kunt sturen om een zo perfect mogelijk resultaat te krijgen. Daar gaan veel uren, een hoop zweet en soms zelfs tranen in zitten. Maar dat hoort er allemaal bij en maakt het juist zo mooi om te doen!

Voor wie al die stappen van het brouwproces liever niet doorloopt zijn er met de jaren al een aantal mooie oplossingen op de markt gekomen. Denk bijvoorbeeld aan Minibrew. Bij dit zelfbrouwsysteem heb je klein keteltje voor je neus staan waarmee je binnen 3,5 uur zo’n 5 liter bier brouwt. Je kneedt het beslag, stopt de hopzakjes in de juiste compartimenten gestopt en voegt daar gist aan toe. Dan is het nog even wachten… En heb je binnen de kortste keren je eigen bier voor je neus staan.

LG HomeBrew

LG maakt het stappenplan van het thuis brouwen van een bier vele malen korter met de lancering van deze LG HomeBrew. De machine werkt namelijk met capsules. Het wordt door velen zelfs al vergeleken met de welbekende Nespresso-cupjes!

De capsules bevatten, mout, gist, hopolie en smaakstoffen. Hierdoor kun je dus met één druk op de knop bier een bier brouwen. Natuurlijk wordt het brouwproces niet zozeer ingekort. Het maischen, gisten, rijpen en filteren van het bier wordt gewoon gedaan en kun je bijhouden via de app. Per batch kun je 5 liter bier brouwen en afhankelijk van de biersoort duurt het zo’n twee weken voordat je het bier kunt drinken.

Innovatief? Jazeker!

Ook het schoonmaken van het apparaat gaat automatisch, dat doet de LG HomeBrew dus gewoon zelf. En daar blijft het niet bij… Ook het verbeteren van de kwaliteit van het bier doet de LG HomeBrew voor je. Er is namelijk een geoptimaliseerd fermentatie algoritme verwerkt in het systeem. Dit algoritme reguleert met precisie de temperatuur en het drukgehalte, waardoor het brouwen altijd slaagt.

De LG HomeBrew werd reeds verkozen tot één van de winnaars van de CES Innovation Awards 2019. Hier worden de meest vooraanstaande innovatie producten gevierd en beloond met mooie prijzen. Het bierbrouwapparaat wordt in 2019 tijdens de CES beurs in Las Vegas officieel gepresenteerd. Tijdens de lancering van de worden er verschillende biersoorten gepresenteerd. Het gaat dan om een Tsjechische Pilsener, Amerikaanse Pale Ale, Engelse Stout, Belgisch Witbier.

We moeten dus nog even geduld hebben maar zijn zeer zeker benieuwd naar de LG HomeBrew. En jij?