The Heineken Bakery – je laatste kans op een brood met A-gist

21 maart 2017 om 00:10

Na een aantal afspraken voor het werk in Amsterdam kon ik het gisteren niet laten om toch even snel langs de pop-up store van Heineken te gaan: de Heineken Bakery!

door Lieve van Heur

Deze pop-up store aan de Vijzelgracht 37, dichtbij de Heineken Experience, is ontstaan vanuit het idee meer aandacht te geven voor het unieke gist van Heineken, die zorgt voor een unieke, verfrissende smaak. Voor het recept van dit brood heeft Heineken samenwerking gezocht met Meester Boulanger Mark Plaating. Meester Boulanger is niet zomaar iets, het is een titel die slechts zes bakkers in Nederland mogen dragen.

Heerlijk brood

Mark is vooral werkzaam in Zeeland, maar geeft workshops over de hele wereld. In samenwerking met de meesterbrouwers van Heineken ontwikkelde hij het recept voor het zoals zij zelf zeggen ‘heerlijk brood’. Als bier-fan, Heineken-fan én daarnaast enorme fan van eten was ik inmiddels ontzettend benieuwd wat dit unieke A-gist van Heineken kan doen met brood.

Slechts twee eurootjes

Zoals we van Heineken gewend zijn, zag ook deze pop-up store er weer tot in de puntjes verzorgd uit. Een mooi logo op het raam en een frisse, gezellige uitstraling in de bakkerij. Het deeg wordt ter plekke gekneed en de broden worden voor het oog van de klant de oven in geschoven. En eerlijk is eerlijk, ze zien er hartstikke goed uit! Het kleine bakkerijtje staat dan ook harstikke vol met nieuwsgierige bezoekers. En dat deze bezoekers allemaal met 1 of meerdere broden naar buiten gaan kan bijna niet anders, want voor maar €2,- (!) per brood is het lastig om met lege handen te vertrekken. Helemaal omdat de opbrengst van deze pop-up store volledig aan het Nederlandse Bakkersgilde wordt geschonken. Ook leuk; overal staan houten plankjes met stukjes brood en olijfolie waardoor alvast even geproefd kan worden. Na het proeven ben je helemaal om, want wat is het lekker!

Laatste kans: go, go, go

Na even geïnformeerd te hebben hoeveel broden er in 1 tasje passen, vertrok ik met volle tassen richting de tram. Wellicht zijn jullie als lezer inmiddels ook benieuwd naar The Heineken Bakery, dus ik ga jullie niet langer ophouden en wil ik jullie zelf laten oordelen. De bakkerij is alleen vandaag – woensdag 22 maart – nog geopend tot 21.00 uur, GO!