Taplokaal Gist in Utrecht opent in februari zijn deuren!

14 januari 2018 om 08:00

De bouw van Taplokaal Gist in Utrecht gaat hard! Vanaf februari zal het nieuwe taplokaal en restaurant zijn deuren openen op de Helling in Rotsoord. Het middelpunt van de zaak is de tapmuur met maar liefst 30 biertaps!

Taplokaal

In het voorjaar van 2017 startte Taplokaal Gist een crowdfunding om zo op een onafhankelijk manier aan dit avontuur te kunnen beginnen. En dat is gelukt! Het kapitaal is verzameld en de verbouwing van het casco opgeleverde pand ging van start. Ondertussen komt de opening in zicht en is het tijd om dit nieuwe pareltje in Utrecht alvast eens voor te stellen.

Het team van Gist

Erik is al 9 jaar eigenaar van speciaalbiercafé DeRat in Utrecht. Daarnaast heeft hij onder meer gewerkt bij Kafé België, Ledig Erf en Henri Bloem.“Omdat het zo goed gaat met DeRat vonden we het een goed moment om aan iets nieuws te beginnen”, zegt hij. Samen met compagnon Jasper Borgdorff en chefkok Manon de Graaf begint hij aan een nieuw avontuur. “Dit moet iets heel vernieuwends worden in Utrecht. In het taplokaal komen dertig taps achter de bar en willen we géén bier schenken van grote merken, maar alleen speciale biersoorten.”

Jasper Borgdorff, geboren en getogen in Utrecht, werkt al meer dan 4 jaar bij café DeRat, is bijna biersommelier en verkoopt daarnaast ook mooie wijnen en whisky’s bij Kwestie van Smaak op de Helling. Manon de Graaf gaat de keuken draaien. Zij heeft al meer dan 10 jaar haar eigen cateringbedrijf en heeft een hoop ervaring opgedaan in restaurants in binnen- en buitenland. “Bij ons in de keuken draait het om het combineren van de gerechten met de aanwezige speciaalbieren. Door deze foodpairing willen wij op zoek naar smaken die elkaar positief versterken. Het schenken van bijpassende wijn bij een maaltijd gebeurt in restaurants al vrij veel, maar het combineren van bieren en gerechten staat nog een beetje in de kinderschoenen. Het wordt een leuke uitdaging om de beste combinaties te gaan vinden”, aldus Chefkok Manon.

Taplokaal gist zoekt nog versterking! Kijk op de website voor meer info.

[Afbeelding: Facebook Taplokaal Gist]